OSVEŽUJTE SPLETNO STRAN ZA NOVE OBJAVE. Povezava za STAREJŠE OBJAVE je čisto spodaj desno. Ali pa v desnem meniju, ki kaže datum.

nedelja, 5. februar 2017

17.  Kratka dolga študija bolečih kontradiktornosti islama samega ter posledičnega odnosa do krščanstva in sveta. 2/3


Nekaj osnovnih točk apologetike, skrajno nujne za vse iskrene kristjane današnjice.

Kako se pogovarjati s prijatelji muslimani in neprijetnimi talibani.


Zapis, ki vam vero v svetost našega Gospoda in Sveto pismo stori v diamantno.


Kdo je kriv za negativno podobo islama? 

Namen teh zapisov o islamu je ekumenski: bolje spoznati ter razumeti drug drugega. Predvsem sem moral sam razumeti, koga sem vse življenje zagovarjal in kako jim pomagati še vnaprej. Muslimanom namreč. To sem opisal že v blogu št. 15, KLIKNI, ki bo skupaj s tem in naslednjim enoten sklop.

75% tega bloga temelji na besedah in učenjih dveh izjemnih apologetov, Davida Wooda in Sama Shamouna, ter še katerega, ostalo so ugotovitve pisca tega zapisa. 

Razumeti islam v njegovih detajlih je nekoliko zahtevno, predvsem pa za sočutnega človeka boleče, ker je poln težavnih protislovij. Ker pa so se muslimani in njihov prerok že na samem začetku islama lotili podrobnih razčlenjevanj Kristusovega nauka in krščanstva, ter skušali vanju vnesti zmedo in laž, so se tudi na 'naši' strani pojavili izjemni apologeti (zagovorniki), ki jih je Gospod obudil iz ljubezni do muslimanov in zato, da vsak ob svojem času spoznajo Gospoda, ki je Odrešenik. Ta je že v Koranu omenjen okoli 25x, Mohamed pa nobenkrat, in Jezusova sveta Mati ima celo svoje poglavje, ki ga nima nobena muslimanska ženska. Gospod je torej kljub prerokovem nasprotovanju krščanstvu in Kristusovemu nauku v Koran zapisal kodo ali genetiko končnega Odrešenja.

Nastopi nekaterih strahovitih islamskih teologov, ideologov, uperjenih proti krščanstvu in polnih nesmislov, podtikanj ter blasfemije, so me kot Jezusovega slugo spodbudili, da se jim uprem. Sprva vsaj sam v sebi. A sem hitro naletel na izjemne Jezusove apologete, prave apostole po Svetem Duhu, ki obvladajo vsako vrstico Svetega Pisma in Korana ter tudi klasično arabščino, zato so me odvezali te naloge, kajti Sveti Duh daje različne naloge in darove Kristusovim služabnikom in prijateljem. V tem blogu in še enem naslednjem, bi vam rad na telegrafski način podal osnovne informacije o Koranu, kot jih uči islam, se pa zadevajo nas vseh, saj so takšni in drugačni muslimani med nami, so naši prijatelji, sosedje, nekateri med njimi pa so tudi pretnja. Ker me je zanimalo, od kod prihaja morilski odnos sprevrženega džihada do sveta, in zakaj sem sam poznal izključno le dobre muslimane, sem se malo poglobil v te teme. Tudi vi se dajte, da še bolje spoznate, kdo je Kristus, Gospod nad gospodi in Kralj nad kralji. Ker bi rad na čim krajši način podal čimveč informacij, ki pa bodo vsakemu bralcu v takojšnjo pomoč, bom pisal zelo zgoščeno, končni rezultat pa bo še vedno obilica informacij, ki bo zahtevala zmeren študij. Brez katerega ne bomo opravili naloge, ki nam jo nalaga Bog:

Muslimani prihajajo, da najprej spoznajo človečnost, potem pa Tistega, ki Ga v Koranu nenehno omenjajo. Tu so zato, da na koncu spoznajo Odrešenika. Zato nas posredno silijo, da se poglobimo v Jezusov Nauk in ga po Svetem Duhu poosebimo tudi v sebi, potem pa razglasimo njim, ki iščejo živega Boga, da jim končno prinese Božji Mir.

Presenečenje – krivec, da je Mohamed postal prerok in da je bil islam rojen, je – kristjan!

Vedno sem zagovarjal dejstvo, ki ga je navdihnil Gospod, da je vsaka dolgoživeča religija lahko živa le po Božji volji. Vsi razkoli v religijah in njih različnost imajo svoj namen. Vzrok je v različni zrelosti duš. Ne more vsaka duša sprejeti končnega Nauka in Odrešenika, zato jim Gospod omogoča 'podvariante', ki so priprava na kasnejše višje razodetje. Seveda vsaka religija ali sekta misli, da je njena varianta tista dokončna. Islam lahko smatramo za religijo, namenjeno takratnim arabskim ateistom. Enako lahko trdimo tudi za budizem in druge monistične (brez-Osebne) religije, ki Gospoda ne poznajo kot Osebo. Vse te so priprave na Gospoda, ki je Najvišja Osebnost.

Vsi poznamo zgodovino širjenja islama, katere dejstvo je, da so predhodno krščanske dežele izjemno hitro 'počepnile' pred islamsko rodnostjo, zagnanostjo in mečem. Ta 'počepnost', ki jo vidimo še danes in je znak lažnega poznavanja Jezusovega Nauka in znak kilave vere, se izkazuje že ob samem 'rojstvu' preroka Mohameda – da je postal prerok, je kriv KRISTJAN. Takole je bilo:

Mohameda je napadel nek strašen duh, ki ga je Mohamed takoj prepoznal kot demonskega. Čutil je, kot da bo umrl. Da ga demon ne bi prevladal, je mislil celo na samomor. Hotel je skočiti v prepad. No, Mohamedova prva žena pa je imela bratranca, ki je bil nestorjanski kristjan. Ta je storil nekaj, kar pravi kristjan nikoli ne bi storil, ampak kar delajo tudi današnji mlahavi in lažno dobri kristjani: Mohameda je prepričal, da ga je obsedel nek preroški duh, podoben Mojzesu. Tako je ta duh ostal v njem in ustvaril Koran in islam, ki sta zaustavila socialni, ekonomski in duhovni razvoj kamorkoli sta prišla. Kaj pa bi storil vsak pravi kristjan? Z molitvijo bi izgnal demonskega duha in človeka blagoslovil ter krstil v Jezusovem svetem imenu. Ter ga rešil. 

Nestorjanci so bili kristjani, ki so delali razliko med Jezusovo človeško in Božjo naravo. Leta 451 so bili spoznani za heretike, zato so se odcepili od Cerkve. Mohamed se je rodil okoli 120 let kasneje in omenjeni nevredni kristjan je dokazal, da je nestorjanstvo resnično zmotno. Velika verjetnost pa obstaja, predvidevam, da je to storil iz zlobe do Cerkve.

Seveda se to ni moglo zgoditi brez Božje volje. Ker je Mohamed deloval v sedmem stoletju, in je od Jezusovega križanja minilo že okoli 600 let, lahko sklepamo, da se Jezusov Nauk med Arabci še ni trdno prijel, zato so potrebovali vmesno varianto, ki jo razumejo kot končno. Videli pa bomo, da boleče KONTRADIKTORNOSTI Korana in islama, razmišljajoče muslimane silijo, da iščejo še naprej. In mnogi tudi najdejo: Jezusa Kristusa.

Komu je bil Koran namenjen? Boleče KONTRADIKTORNOSTI.

Ko je Mohamed opazoval jude (pišem z malo začetnico, nanašajoč se na vernike) in kristjane in najbrž tudi hindujce, je videl, da imajo vsak svojo sveto Knjigo, le nerazviti Arabci niso imeli nobene. Zato je začel, po nekem navdihu, na palmove liste pisati Koran. Pravzaprav ni pisal on, ker je bil nepismen, ampak so drugi zapisali po njegovem nareku. Mohamed je začel zapisovati mnoge stvari, ki jih je pred tem slišal od drugih ver, kultur in ljudi. Posledično so ga nekateri posmehljivci imenovali »Uho«. Tako je v Koranu kar nekaj Staro-zaveznih dejstev ter prilagojenih Novo-zaveznih parabol. Na tak način je bil Koran mišljen, da bo potrjeval judovsko Toro (Staro zavezo) ter krščanski Evangelij (Novo zavezo), TER JU ČUVAL IN BRANIL, kar je zapovedano v Koranu. Česar pa islam dandanes ne počne, in tu je osnovna islamska KONTRADIKTORNOST.

Islam trdi, da je celosvetna religija, istočasno pa v izjavah in delovanju samega sebe NEGIRA. Poglejmo si primer. Dovolj je, da kliknemo na slovenski prevod Korana, kjer v uvodu piše:

Naša dolžnost je, da začetnika bralca Kur'ana posvarimo, da je prevod Kur'ana le razlaga pomena Kur'ana in se ne smatra za dejanski Kur'an.

Obstaja torej razlika med Kur'anom in prevodom Kur'ana. Božja beseda je le tista, ki jo je Allah preko angela Gabrijela razodel poslancu Muhammadu ﷺ v arabskem jeziku.

Drugič: Ni popolnega prevoda Kur'ana, saj je prevod le plod človeškega dela pri katerem pogosto, če ne vedno, pride do manjših ali večjih napak. Nekateri prevodi so boljši od drugih. Obstajajo številni nepravilni in včasih zavajajoči prevodi, ki na splošno niso sprejeti kot verodostojni prevodi Kur'ana.

Koran je napisan v klasični arabščini. Arabščino razume morda le 5% Zemljanov, klasično arabščino pa še manj od tega. Koran pa se, kot trdijo muslimani, ne da prevajati. Torej je arabščina edini jezik na svetu, ki se ga ne da prevesti. Vse druge Knjige sveta se prevajajo v vse jezike, le Korana se ne da kvalitetno prevesti, zato so vsi prevodi popolnoma nepomembni za bralce. Če pogledamo slovensko varianto Korana na spletu, pa opazimo, da je tudi strahovito okrnjena, česar se prerok Mohamed najbrž ne bi veselil, saj jo to dela še bolj nepomembno? Muslimani nas torej sami učijo, naj se teh prevodov NE DOTIKAMO, ker so neuporabni. A v stiski smo iz njega vseeno vzeli nekaj navedkov, lahko pa rečemo, da se razni prevodi včasih razlikujejo, kar nam povedo tisti poznavalci, ki popolnoma obvladajo arabščino. In še več, Koran sam nas, kristjane, uči, naj se Korana ne dotikamo, ker imamo svojo Božjo Besedo, ki je Evangelij. Govori nam, da v njem najdemo vse, in da naj se ne obračamo na preroka Mohameda in Koran. Tudi Mohameda je Alah poslal k 'ljudem Svetega pisma', ko je bil v dilemah in dvomih glede svojih razodetij. Zakaj se islamisti ne držijo teh načel Korana?? Kdo ima torej prav, oni ali Alah, katerega Beseda je zapisana v Koranu in je ne more nihče spreminjati? Ta nedoslednost islama se imenuje: ISLAMSKA VEČNA DILEMA, ki je za muslimane nerešljiva in jih sili, da v stiski resneje vzamejo Iso, Jezusa in Njegov Nauk. K temu jim lahko pomagamo vsi kristjani, razen tistih, ki v srcih v resnici sploh niso Jezusovi. In prav na njihovo tradicionalno počepnost je usmerjen pritisk skrajnih islamistov.

Bog Alah je torej izbral najnesrečnejši jezik na svetu, ker je neprevedljiv – da bi islam razširil po vsem svetu? PROTISLOVJE je očitno. Mar to pomeni, da bi se vsi morali učiti arabščine? Kako, če ta jezik ni prevedljiv? In še več – večina muslimanov sveta arabščine sploh ne razume v tej meri, da bi lahko razumela Koran! Zato lahko le verjamejo, kar jim govorijo kleriki, imami. A tudi tu nastane velik problem, ker so to le ljudje, in je njihova razlaga Korana zaradi tega po islamskih pravilih – neuporabna. Drug problem je v ELITIZMU, katerega cilj je, da le izbrani kleriki vedo nekaj več o Koranu in hadidih, potem pa s tem upravljajo množice. Tako se je delalo stoletja dolgo, 1400 let. Zdaj pa bo tega počasi konec, kajti vsak musliman se bo v naslednjih desetletjih moral soočiti z resnicami 'islamske dileme'. Tega ga ne bodo učili islamisti, niti počepni kristjani, ampak Gospod skozi od Duha navdahnjene krščanske apologete ter osebna prikazovanja muslimanom.

To so v nebo vpijoče dileme in logične nedoslednosti, ki razmišljajoče ljudi odvračajo od islama. Zaradi teh dejstev večina običajnih muslimanov ne ve skoraj nič o stvareh, ki jih bomo napisali tukaj, a so del islama, ko pa jih izvedo, so, kot sem bil jaz, razočarani. Osnovni namen Korana je bil torej, da tudi neuki Arabci dobijo svojo knjigo. Tega dela se je Mohamed lotil zavzeto in na nek način iskreno.

Zgornji opomin na začetku okrnjenega slovenskega prevoda Korana nas torej poduči, da je vsak prevod Korana delo človeških rok, zato nepopoln. Ta trditev nas dokončno odveže od islama, kajti tudi če poslušamo razlage najboljšega prevajalca Korana ali klerika, jih lahko smatramo kot 'delo grešnih človeških rok' in zato kot nepopolne ter neuporabne. Tako nas uči islam. Še več: kristjana in juda Koran uči, naj se le držita Svetega Pisma (Tore in Evangelija) in naj se ne menita za Koran. Podali bomo verze.

Islam nam torej na vsakem koraku prinaša neprijetne NEDOSLEDNOSTI, KONTRADIKTORNOSTI. Kar so islamski ideologi skušali najti v Svetem pismu, pa niso nikoli našli, kar bo dokazano v nadaljevanju, je bilo najdeno v Koranu in islamu. To vse bolj razumevajo tudi razmišljajoči in iskreni muslimani.

Razlike med krščanskim in muslimanskim naukom

Islam je sprva zelo spravljiv in eleganten do krščanstva in judovstva. To mu je v prvotni naravi, ker se je moral šele uveljaviti v teh okoljih. Zato so muslimani, ko so v manjšini, zelo prilagodljivi in prijateljski. Najboljši ljudje na svetu so pravzaprav tisti muslimani, ki so bili prisiljeni dlje časa živeti v versko prevladujočih okoljih, predvsem krščanskem. Takrat postanejo zgledno človečni, se prilagodijo in v mislih črtajo ukaze Korana in hadidov, ki kličejo v 'krvave rihte'. Ko pa je muslimanov v nekem okolju 10, 20 ali več odstotkov in si zgradijo džamije, se nekateri od njih spomnijo verzov, ki jim zapovedujejo 'zunanji džihad'. K temu se vrnemo na koncu te tematike, v končnem blogu. Danes pa bi opisali osnovne očitke islama krščanstvu in posledična VELIKA PROTISLOVJA v islamu samem.

Islam in krščanstvo sta monoteistična, kar pomeni, da sprejemata Resnico, da je Izvor vsega in En sam Najvišji Bog, ki pa ga islam ne imenuje Oče. Monoteizma ne smete enačiti z monizmom, ki je Šankarjeva mayavada varianta zanikanja Boga kot Osebe. Zanimivo, tudi Šankar se je rodil nekaj stoletij po Kristusu in prav tako skušal pohabiti originalni vedski nauk o Bogu kot Osebi ljubezni, kot skuša Mohamed pohabiti krščanski Nauk in Resnico o Odrešeniku. Oba sta prišla po Božji volji, da bi se zagrizeni ateisti vsaj približali Nauku. S tem pa sta že zrelim vernikom in resničnim Božjim služabnikom zadala nemalo sivih las in težkega križa, ter jih tako še dodatno pripravljala za nebesa.

Islam bi torej po zapovedi Korana moral potrjevati in ohranjati Staro in Novo zavezo (judovstvo in krščanstvo), kar bomo podrobneje še omenili, skupaj z navedki. A tega ne počne. Ker je Mohamed imel željo, da ga sprejmejo tako judje kot kristjani, je Koran sprva pisan dokaj spravljivo, ker pa ga ne eni ne drugi niso hoteli poslušati, upravičeno, je postal zelo jezljiv, tako da je celo na smrtni postelji preklel tako ene kot druge. Koran ima torej veliko lepih besed o Tori, Evangeliju, Jezusu in Mariji, preganja pa njih vernike. To je ponovna velika NEDOSLEDNOST. Islam sprejema vse starozavezne preroke in tudi Jezusa uvršča mednje. Zelo je galanten tudi do Jezusove matere Marije, ki je edina ženska, omenjena v Koranu, in to večkrat. Mi pa se zdaj spomnimo, kateri so trije temeljni kamni krščanskega Nauka? To so: Jezus je Božji Sin in Bog, Jezus je umrl na križu in Jezus je vstal od mrtvih. Islam se strinja z vsem mogočim v Svetem pismu in marsikaj tudi prepiše v Koran, ostro pa napada ravno te tri temelje krščanstva. Trdi, da Jezus ni Bog, da ni umrl na križu in da ni od mrtvih vstal. Vse to skuša na vse možne načine dokazati, a bolj ko dokazuje, slabše mu gre. Na te žalitve in blasfemijo se bomo vrnili še kasneje, ko bomo podali odgovore nanje. Vsak kristjan se bo lahko naučil, kako odgovoriti na takšne nesmisle prijateljev muslimanov.

Glavna razlika je torej, kljub skupnemu monoteizmu, v tem, da je krščanstvo 'troedini monoteizem', islam pa je 'unitarni monoteizem'. Islam ne more razumeti Božje troedinosti, niti tega, da je Bog tako zelo ljubeč in vsemogočen, da se lahko, v dobro ljudi, utelesi tudi v človeško telo, kot je to storil po Jezusu Kristusu. K temu se še vrnemo.

Kaj pomeni beseda islam in kaj je džihad

Ravno včeraj sem videl nekega politika, ki je dejal, da beseda islam pomeni 'mir'. A to ni resnica. Beseda islam ima sicer enak koren kot beseda salam, ki pomeni 'mir' ali 'varnost', a pravi pomen besede islam je: 'podrediti se'. Kar je zelo lep pomen, kajti podrediti se Bogu in Mu služiti, je edina naloga vseh duš, ki iščejo Božje kraljestvo. A če je džihad prakticiran napačno, satansko, takrat beseda islam iz svojega prvotnega pomena postane: podrejati si druge. To od nekdaj počne nasilni del islama. Vzrok je v patološkem razumevanju džihada.

Kaj je torej džihad? Beseda džihad pomeni naprezati se, prizadevati si. To je zelo lepa beseda, kadar je Nauk pravilno razumljen. Vsak iskalec Boga mora skozi nekakšno askezo samega sebe, da se znebi umazanije srca in ničevih želja. To lahko stori skozi duhovno pokoro, askezo oziroma duhovni boj. To je pravi pomen džihada: duhovni boj. Notranji duhovni boj. Zunanji džihad pa je edino takrat, kadar je treba obraniti svojo vero, in le zelo zelo redko kdaj tudi svoje telo oziroma narod in domovino. Dobri muslimani, ki sem jih poznal, so bili vsi zgledni v vsaj delnem notranjem džihadu. Muslimanski skrajneži pa to besedo zlorabljajo za pozunanjeni lažni džihad, kar pomeni fizično napadati soljudi, jih maltretirati, klati, posiljevati in ropati. K temu jih spodbuja prerok Mohamed v Koranu in hadidih, kar bomo še omenili. Mislijo, da s tem širijo islam, a njihov notranji namen je priti do lepih žensk in jih posiljevati, preprodajati in klati, krasti lastnino in ozemlja ter s terorjem vladati ljudem kot kakšni živini. Kar pa je dokaz, da nimajo pojma o pravem, notranjem duhovnem džihadu. Enaki so komunistom, ki so pod pretvezo lepih besed o svobodi, bratstvu in enotnosti ubijali milijone ljudi. Zato so post-komunisti nekako naklonjeni militantnim muslimanom, kajti oboji prežijo na priložnost, da pobijajo, kradejo in posiljujejo. To pa seveda ni džihad, ki ga vodi Bog, ampak služenje satanu. Oboji mislijo, da si bodo na tak način izborili nekakšen raj, a oboji končajo v večnem peklu, kjer je že množica lažnih prerokov, ki so bili zgled nemorale.

Previdnost v debatah z ideološkimi muslimani

Islam sicer želi pokazati neko spravljivost, a istočasno napada vse, kar je v krščanstvu bistvenega. Pri tem je skrajno domiseln in zvit. Nenehno ponavlja, da je Evangelij skorumpiran, a videli bomo kako zelo lahko je odgovoriti na te zmote, ki so načrtno 'utrenirane' v muslimansko dušo. Kristjan mora biti pazljiv pri poslušanju dozdevnih izrekov starozaveznih prerokov in Jezusa, ki so zapisani v Koranu in hadidih, za katera pa ni nobenih potrdil, da so resnične niti ni zgodovinskih dokazov, kot so za Evangelij. Islam v usta starozaveznih prerokov in Jezusa torej polaga besede, ki jih je slišal le Mohamed in nihče drug. Za kristjana je dovolj, da se drži svojega Nauka, kajti Koran zapoveduje, naj se kristjani držimo svojega Nauka, ne pa Korana, muslimani pa nas morajo pri tem podpirati.

Dva verza: takojšnji šah-mat proti islamskim ideologom, na katerega kljub zvijačnosti nimajo odgovora

Daniel Wood vsakemu kristjanu predlaga, da si zapomni vsaj naslednja dva verza Korana: 5:47 in 18:27. To sta, med drugimi, verza Korana, katera je vanj vsadil Gospod, navkljub prerokovemu in islamskemu prizadevanju, da spremeni temeljne resnice Svetega pisma. Poglejmo, kaj pišeta: Koran, 5:47, v uradnem slovenskem prevodu, oklepaji in podčrtaji so moj dodatek. Dodajmo mu še predhodni verz 46:

In po njihovih sledeh smo poslali Jezusa, Marijinega sina, ki je potrdil resničnost tega, kar je bilo pred njim v Tori (Stari zavezi). In dali smo mu Evangelij, v katerem sta vodilo in svetloba, potrjujoč resničnost tega, kar je bilo pred njim v Tori, ter vodilo in poduk bogaboječim, (46)

ter da sodijo pripadniki Evangelija po tem, kar je objavil Allah (Bog) v njem. Tisti, ki ne sodijo po tem, kar je objavil Allah (Bog), so se odcepili od vere. (47)

Koran torej zapoveduje kristjanom, da naj se trdno držimo Evangelija, kateri potrjuje resničnost Stare zaveze. Kadarkoli imajo kristjani kakšne probleme glede Nauka, naj se torej ne obračajo na Koran in muslimane, kar nam ekstremistični muslimani želijo vsiliti z nasiljem, ampak naj se obrnejo na Jezusa oziroma Evangelij. Zdaj pa še drugi temeljni verz, Koran, 18,27:

In recitiraj, kar ti je bilo razodeto od Knjige tvojega Gospodarja. Nihče ne more spremeniti Njegovih besed in razen Njega ne boš našel nobenega zatočišča. (27)

To je strašen verz za muslimane in vse nas. Govori o tem, da nihče ne sme in ne more spreminjati Božje Besede. Torej nihče ne sme spreminjati Tore in Evangelija. Niti Mohamed, ki pa potem to počne. Enako počno tudi muslimani, ki zanikajo temeljne tri resnice Evangelija, ga ne ohranjajo in ne varujejo, kot jim je zapovedano v Koranu. Islam je torej sam sebi KONTRADIKTOREN.

Evangelij uči, da je Jezus Božji Sin, je eno z Bogom Očetom, je umrl na križu ter vstal od mrtvih. Mohamed in islam pa vse to zanikata. KOGA TOREJ POSLUŠATI??? Poslušati Boga, Alaha, ali poslušati ljudi? Ta past, v katero se je po Božji volji spravil islam sam, se imenuje ISLAMSKA DILEMA. To je strašen razkol v islamski teologiji, je neozdravljiva kontradiktornost, ki razmišljajoče muslimane spravlja v obup, kristjanu pa daje Božje orodje, da zlahka odgovarja in zagovarja Jezusa in Nauk, v Svetem Duhu. Če ni počepen kristjan, kot je bil tisti, ki je obudil Mohameda. In tisti, ki so obrnili hrbet gospodu Dragu Ocvirku. 

Koran potrjuje inspiracijo, prezervacijo in avtoriteto celotnega Svetega pisma, muslimanom nalaga, da ga čuvajo in branijo, kristjanom pa, naj se v primeru težav vedno obračajo na Evangelij. In ne na Koran. To je vse, kar je treba vedeti tako kristjanu kot muslimanu. To jima zapoveduje Bog. Nihče nima pravice spreminjati besed Evangelija in trditi, da je skorumpiran, kar bomo zavrnili kasneje.

Inspiracija Svetega pisma pomeni, da je Alah potrdil, da je Pismo napisano po Božji inspiraciji.

Prezervacija pomeni, da je Alah zagotovil ohranitev Svetega Pisma in popolno nedotakljivost Božje Besede, zapisane v njem.

Avtoriteta pomeni, da Alah potrjuje avtentičnost in resničnost Svetega pisma, saj jude in kristjane nenehno opominja, naj se ga držijo v polni meri in se v primeru dvomov obračajo na Sveto pismo. To je svetoval tudi preroku Mohamedu. 

Kak nadebudni musliman vam bo nenehno in na vse načine ponavljal, da je Evangelij skvarjen, skorumpiran. Vi pa ga lahko vztrajno sprašujete: »Kako je lahko skorumpiran in kje? Alah je zagotovil, da je Evangelij resničen in naj se obračamo nanj (K 5:47),  v Koranu pa tudi piše, da Božje Besede ni moč spreminjati (K 18:27), torej je ni nihče mogel spremeniti. Ti pa trdiš, da je spremenjena. Komu naj torej verjamem: tebi ali Alahu?« Na tem je potrebno vljudno vztrajati. Po nekaj urah pogovora bo musliman odšel, a v njem bo seme Odrešenja in Jezusa Kristusa. Veliko bo premišljeval o tem. Pravi kristjan je torej kot ježevec: bolj ko je napaden, globlje se v napadalca zapičijo bodice Odrešenja. Kristjan ne napada, a se tudi ne umika. Pa si oglejmo nekaj bistvenih ugovorov islama krščanstvu in odgovorimo nanje. Naj nam muslimani dovolijo, da tudi mi izvedemo svoj prijateljski džihad, ker je naša vera napadena s kupom nesmislov, ki jih ni težko zavrniti s trdnimi argumenti.
  
Ugovor št 1: Jezus ni Bog

Muslimani vsega sveta so naučeni petih ali šestih ugovorov kristjanom, ter da kristjani nimamo nobenega odgovora nanje. To je njihova moč nad slabovernimi kristjani. Ko pa jim pripravljeni kristjan začne argumentirano odgovarjati, so PRESENEČENI in začno dvomiti v tisto, kar jih je imam treniral. Prvi njihov ugovor je, da Jezus ni Bog. To trdi Mohamed v Koranu. Jezusa sicer priznava za Alahovega sužnja in preroka in Odrešenika, ne pa za Boga. Zavrača tudi troedinost, smrt na križu in vstajenje od mrtvih. Islam svoje vernike uči, da so se kristjani vse to izmislili, ter spregleda, da Jezus Kristus govori Besedo in prerokuje prihodnost že davno nazaj v Stari zavezi. Jezus je večen, je Bog in je Ljubezen. Poglejmo si en dokaz. Primerjajmo Koran, Staro zavezo in Razodetje:

Koran 57:1-3 govori (na spletu ni slovenskega prevoda, zato uporabite bosanskega), da je Bog Silni in Modri, da ima oblast v nebesih in na zemlji, daje življenje in smrt ter je vsemogočen. Je prvi, zadnji, vidni in nevidni ter ve vse.

Stara zaveza govori v Izaija 44,6: Tako govori GOSPOD, Izraelov kralj, in njegov odkupitelj, GOSPOD nad vojskami: »Jaz sem prvi in Jaz sem poslednji, razen Mene ni Boga

V Razodetju 1,8 in 1,17-19 pa Jezus izreče: »Jaz sem Alfa in Omega, govori Gospod Bog, On, ki je, ki je bil in ki pride, vladar vsega

On (Jezus) pa je položil name desnico in rekel: »Ne boj se! Jaz sem Prvi in Zadnji in Živi. Bil Sem mrtev, a glej, živim na veke vekov in imam ključe smrti in podzemlja. Zapiši torej, kar si videl, kar je in kar se bo zgodilo poslej!

Kdo je torej Jezus? Bog, definitivno. Muslimani Janezovemu evangeliju očitajo kasen nastanek in zaradi tega skorumpiranost, a s tem padejo v veliko zadrego in PROTISLOVJE: prerok Mohamed je imel, v sedmem stoletju, v svojih rokah Evangelij, takšen, kakršen je tudi danes, in SKUPAJ Z ALAHOM STA GA POTRDILA. Kdaj se je torej skorumpiral in kje so dokazi? Imate kak primerek 'originalnega' Evangelija? Seveda ne, ker je ta, ki ga prebiramo danes, nastal nekaj desetletij po Jezusovi smrti, pisali pa so ga neposredni očividci dogodkov, Jezusovi Božji sinovi. Ni se torej spreminjal, ker obstajajo izvodi Evangelija iz časa Mohameda in po njem. Mohamed pa je tisti Evangelij v sedmem stoletju potrdil kot avtentičen ter kristjanom naložil, naj se ga vsekakor držijo.

Potem muslimani izjavijo, da je Janezovo videnje neavtentično. A zakaj bi potem verjeli Mohamedovim videnjem, ki so stoletja mlajši? Sveti Janez pa ni bil kdorkoli; Jezusa je poznal osebno.

Jezus reče, da je umrl, a živi na veke vekov in ima vse ključe. Koran nam pove, kaj vse zmore Bog, isto pa zmore tudi Jezus Kristus:

Koran 22:6-7: To je zato, ker je Allah zagotovo Resnica, ker On resnično oživlja mrtve, ker je zares zmožen storiti karkoli, (6) ... ker Čas prihaja brez dvoma in ker bo Allah oživil tiste v grobovih. (7)

Isto pove tudi Jezus zase. Jezus je torej brez dvoma Bog. Kdo lahko kaj takega izreče, če ne Bog? Vse to se potrdi še v Janez 5,21-25:

Kakor namreč Oče obuja mrtve in jim daje življenje, tako tudi Sin daje življenje, komur hoče. Kajti Oče nikogar ne sodi, ampak je dal vso sodbo Sinu, da bi vsi častili Sina, kakor častijo Očeta. Kdor ne časti Sina, tudi ne časti Očeta, ki Ga je poslal. Resnično, resnično, povem vam: Kdor posluša Mojo besedo in veruje Njemu, ki Me je poslal, ima večno življenje in ne pride v obsodbo, temveč je prestopil iz smrti v življenje. Resnično, resnično, povem vam: Pride ura in je že zdaj, ko bodo mrtvi slišali glas Božjega Sina, in kateri ga bodo slišali, bodo živeli.

To piše v Evangeliju, ki sta ga 600 let kasneje potrdila Alah in Mohamed kot avtentičnega, pristnega in kakršnega beremo še danes, kar je zgodovinsko dokazano tudi od nekrščanskih zgodovinarjev.

Janez 5,26-29: Kakor ima namreč Oče življenje v sebi, tako je dal tudi Sinu, da ima življenje v Sebi. Oblast Mu je dal, da sodi, ker je Sin človekov. Ne čudite se temu, kajti pride ura, v kateri bodo vsi, ki so v grobovih, slišali Njegov glas. In tisti, ki so delali dobro, bodo odšli v vstajenje življenja, tisti pa, ki so delali húdo, v vstajenje obsodbe.

Janez 10,30: Jaz in Oče sva Eno.

Janez 17,22: In Jaz sem jim dal veličastvo, ki Si ga dal Meni, da bi bili eno, kakor sva Midva Eno.

Vse, kar trdi Bog zase, pove zase tudi Gospod Jezus, in to 600 let pred Mohamedom. Zanj pa govorijo preroki pred Njim. Koran dobro ve, da lahko kaj takega izreče samo Bog in nihče drug, niti največji prerok ne. Islam ima mnoga imena za Alaha, Jezus pa v Janez 14,6-7 izreče ta imena tudi Zase:

»Jaz sem Pot, Resnica in Življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po Meni. Če ste spoznali Mene, boste spoznali tudi Mojega Očeta. Od zdaj Ga poznate in videli ste Ga.«

Tudi Alah, Bog, pravi: »Jaz sem Resnica.« Jezus izjavlja, da ker so videli Njega, vidijo Očeta. On in Oče sta Eno. Jezus je torej pravi, prvi in končni Bog. Aleluja! Priklonite se in Ga spoznajte! Nikoli vam ne bo žal.

V 2 Mojzes 3,14 se Bog predstavi: »JAZ SEM, KI SEM.« In nato je rekel: »Tako reci Izraelovim sinovom: ›JAZ SEM‹ me je poslal k vam.« Bog Oče se v Stari zavezi s temi besedami prerokom in patriarhom predstavi 219 krat! In ko pridejo vojaki po Jezusa, Jezus sebe predstavi z enakimi besedami v aramejščini: 'ENA NA', Jaz Sem. Vojaki od siline Božjega imena popadajo po tleh:

Tedaj je Jezus, ki je vedel, kaj vse bo prišlo nadenj, šel ven in jim dejal: »Koga iščete?« Odgovorili so Mu: »Jezusa Nazarečana.« Rekel jim je: »Jaz sem.« Z njimi je stal tudi njegov izdajalec Juda. Ko jim je rekel: »Jaz sem,« so stopili nazaj in padli na tla.

Gibson je to spregledal. Jezus se večkrat predstavi s tem Božjim imenom, npr. v Matej 14,27:
              
Jezus pa jim je takoj rekel: »Bodite pogumni! Jaz sem. Ne bojte se!«

Na vsa ta dejstva se bodo muslimani uporno odzivali še naprej: »Sveto pismo je skorumpirano!« To so jim stoletja vsiljevali islamski ideologi in to je edina stvar, ki jo vedo nenehno ponavljati in je njihov edini temelj. Ki pa ga mora kristjan sesuti. To lahko stori po ljubezni Svetega Duha.

Pa si poglejmo še en verz Korana. V 4:171 je povedano, da je Jezus Marijin sin in da je Božji poslanec, Božja Beseda in Božji Duh (različni prevodi različno spretno obračajo nekatere besede, a bistvo je takšno). Prijatelja muslimana lahko vprašate: »Ali je Jezus Alahova Beseda?« Potrdil bo, nima druge. »Ja Alahova Beseda ustvarjena ali neustvarjena, večna od nekdaj?« Neustvarjena. Koran torej govori, da je Jezus Alahova Beseda in je večen, neustvarjen. Kdo je torej Jezus? Navaden prerok? Običajni muslimani Korana ne poznajo podrobno, zato morda sploh ne bodo znali odgovarjati po Koranu, ampak samo to, kar so jih prepričali imami: da Jezus ni Bog. Ker Koran kristjane uči, naj se obračajo na svoj Evangelij, lahko v Evangeliju preberemo (KLIKNI), da le antikristi govorijo takšne zablode. Jezus ni le prerok. Resnični preroki so le Božja usta, skozi katere prihaja Beseda po Svetem Duhu. Jezus pa je Beseda in Božji Duh osebno. Ko to najdemo tudi v Stari zavezi, smo kot kristjani dodobra pretreseni in naša vera Vanj postane popolna in nezlomljiva, četudi Ga morda še nismo spoznali tudi osebno. Jezus je torej alfa in omega, kot trdi Bog Oče oziroma Bog Alah zase. Je na začetku in je vmes in bo na koncu. Jezus in Bog sta torej Eno.

Ugovor št 2: Kako lahko Bog umre?

Musliman bo potem vprašal, kar je naučen spraševati kristjane: »Kako lahko Bog, ki je večen, umre?« Nikakor ne morejo sprejeti dvojne narave Boga. Zato apologet Wood vpraša, ali je Božja Beseda večna, nima ne začetka, ne konca? Odgovor je, da. Ali je Koran Božja beseda? Da. Torej je večna? Da. Potem Wood dvigne Koran, pogleda letnico izida: »Ta Koran ima začetek, in ker je iz papirja, bo imel tudi konec, mar ne? Ti pa praviš, da je Koran večen? Ne razumem?« Wood spomni, kar so muslimani pozabili: da ima v islamski teologiji Koran dve naravi – je večna Božja Beseda, toda ko vstopi v fizično formo človeškega papirja ali zapominjanja, je v tej obliki omejena in minljiva: papir bo razpadel in spomin bo upadel. Če je Knjiga sežgana, večna Božja Beseda vseeno ni uničena. Tako je tudi Bog vstopil v fizično formo človeka in umrl, a to ni vplivalo na večnega Boga, Jezusa Kristusa.

Učenje o dvojni naravi Boga oziroma Njegovih kreacij je ključna točka za vstop v transcendenco in duhovno razumevanje Božje Besede. Tudi leseni križ in Božja podoba na platnu ali v kamnu ter razpelo in kapela in cerkev so Gospod, če smo sami v Duhu, transcendentni. Istočasno pa seveda niso Gospod, ker so minljive narave. No, Jezus ima še eno skrivnost več od tega: tudi njegovo fizično telo ni bilo uničeno. Pa vendar ni bilo več enako kot prej, saj Ga Njegovi učenci, ko se je vrnil, sprva niso prepoznali. S tem pa je pobita lažna teorija zarote, ki jo širijo tako muslimani kot nekateri hindujci in celo 'kristjani': da je Jezus le navidezno umrl. Da je bila Njegova smrt na križu le igra. To trdi tudi Alah/Mohamed v Koranu 4:157. Preberimo si to blasfemijo, ki jo sesuvajo tako Evangelij (katerega se moramo kristjani po Alahovi zapovedi strogo držati), priče kot neodvisni zgodovinarji:

In zaradi njihove trditve: "Mi smo ubili Mesijo, Jezusa, Marijinega sina, Allahovega poslanca." Vendar ga niso niti ubili niti križali, ampak se jim je to le dozdevalo. In resnično so v dvomu tisti, ki se glede njega razhajajo. O tem nimajo nobenega znanja, le sledijo domnevam. In zagotovo niso prepričani, da so ga ubili. (157)

To so nesmiselne in žaljive trditve. Ves islam je v protislovju glede samega sebe, kristjani pa nismo v nikakršnem dvomu glede Jezusove smrti in vstajenja. Takšen Mohamedov ali Alahov zaključek je torej zmoten. Kdor trdi tako, ne more biti Božji, pove Evangelij. Pa poglejmo enega od dokazov, da so v zmoti. Prišel mi je na misel ob branju zgornje sure. Če bi bilo to res, bi bilo Njegovo telo enako kot prej, a ni bilo enako, ampak poduhovljeno: enako, a spremenjeno. Zato ga celo Marija Magdalena sprva ni prepoznala, četudi mu je bila morda najbližja od vseh. Janez 20, 14-16:

Ko je to rekla, se je obrnila in zagledala Jezusa. Stal je tam, pa ni vedela, da je Jezus. Jezus ji je rekel: »Žena, zakaj jokaš? Koga iščeš?« Mislila je, da je vrtnar, in Mu rekla: »Gospod, če si ga ti odnesel, mi povej, kam si ga položil, in ga bom jaz odnesla.« Jezus ji je dejal: »Marija!« Ona se je obrnila in po hebrejsko rekla: »Rabuní« (kar pomeni Učitelj).

Tudi učenci ga niso takoj prepoznali. Luka 24,13-16 ter :

In glej, prav tisti dan sta dva izmed njih potovala v vas, ki se imenuje Emavs in je šestdeset stadijev oddaljena od Jeruzalema. Pogovarjala sta se o vsem tem, kar se je zgodilo. In medtem ko sta se pogovarjala in razpravljala, se jima je približal sam Jezus in hodil z njima. Njune oči pa so bile zastrte, da Ga nista spoznala …

… Silila sta Ga in govorila: »Ostani z nama, kajti proti večeru gre in dan se je že nagnil.« In vstopil je, da bi ostal pri njiju. Ko je sédel z njima za mizo, je vzel kruh, ga blagoslovil, razlomil in jima ga dal. Tedaj so se jima odprle oči in sta Ga spoznala. On pa je izginil izpred njiju. In rekla sta drug drugemu: »Ali ni najino srce gorelo v naju, ko nama je po poti govoril in odpiral Pisma?«

Kako pretresljivo! Jezus je bil torej v svojem človeškem telesu, hodil je z njima, jedel z njima (kot je jedel tudi z ostalimi apostoli), a Ga nista takoj prepoznala, ker je bilo to poduhovljeno telo! Šele kasneje sta se spomnila, da jima je od Božje ljubezni gorelo srce.

Današnji zdravniki, tako nekristjani kot kristjani, so zbrali vse dostopne podatke o Jezusovi smrti in jih preučili po merilih sodobne medicinske znanosti, ki ne priznava čudežev, ter brez dvoma potrdili, da je bila ta oseba mrtva. Najbrž jim je veliko povedal vojakov sunek s sulico, zaradi katerega sta pritekla kri in voda. Če zabodeš živega človeka se to ne zgodi. Tudi že skoraj umrlemu človeku ne. Vsi ti dokazi so še tako trmaste RAZUMNE ljudi prepričali, da je bila Jezusova smrt resnična, prav tako pa tudi vstajenje. In da je vstal s svojim telesom z ranami, ki pa je bilo sveto.

Če muslimani nasprotujejo Božji in človeški naravi Jezusa, potem isto velja tudi za njihov Koran.

Ugovori islama o Božji troedinosti:

3. Sveto pismo ne uči, da je Bog troedin;
4. verjeti v troedinost je verjeti v tri Bogove;
5. reči, da je Bog trije-v-enem je kontradiktorno.

Muslimani razlagajo, da besede 'troedinost' ni v Pismih. Iskali so jo več stoletij in zelo so veseli tega argumenta. Njihova taktika je napadati več področij istočasno: Sveto Pismo, iskanje napak v Svetem pismu, troedinost … Svoj ugovor troedinosti so pobrali 'iz vseh vetrov', predvsem 'krščanskih', kot so Jehove priče in Mormoni, ter dodali svoje ideje, ter ustvarili očitek, ki naj bi 'držal vodo'. Ne pozabimo, da mormonstvo in Jehove priče prihajajo iz luteranske veje krščanstva in jih po splošnih ocenah zelo težko uvrščamo v pravo krščanstvo. Zato so del njihovega nauka izkoristili muslimani. Kot je cilj Jehovih prič, vsaj tistih, ki sem jih srečeval, izvabiti ljudi iz Katoliške Cerkve k sebi, tako je tudi cilj tega islamskega ugovora zvabiti kristjane v islam. A s tem kršijo zapoved Korana, ki pravi, da se mora kristjan držati Evangelija. Ponovna nedoslednost oziroma PROTISLOVJE. Zato vodilni krščanski apologeti to priložnost izkoristijo za osveščanje muslimanov in vodenje teh duš h Gospodu, ki je Kristus, kajti le po Njem se pride k Očetu. Sam sicer nisem za te vrste spreobračanja drugih, ker verjamem, da duše potrebujejo daljši čas, da 'se spametujejo', a kristjan vsekakor mora odgovarjati na očitke, pri tem pa že opravlja oznanjevanje Odrešenika. Zato bolj kot bo islam agresiven, več muslimanov bo odrešenih po Jezusu Kristusu. To se dogaja.

Besede 'troedinost' v Bibliji torej ni. Na to se sklicujejo. Pa poglejmo malo v islam: najvišje bistvo islama je vera v unitarističnega, enega Boga, brez vseh Svojih enakovrednih Oseb. Zato tudi za Svetega Duha pravijo, da je lahko le na enem mestu naenkrat in da je angel Gabriel, kar je popolnoma drugače od krščanskega Nauka in Resnice. No, zdaj pa takole: tudi v Koranu ni besede tawhid, ki pomeni Alahovo 'enost'. Ali potemtakem, po islamski logiki, islam uči politeizem, večboštvo? Kot vidimo, islamistični ideologi ena merila uporabljajo zase, povsem druga pa za kristjane. To je delal že prerok Mohamed znotraj islama, ko je od Alaha dobil vsaj 16 popustkov glede vsakdanjega življenja, ki si jih ostali muslimani ne smejo privoščiti. Eden od teh je, da ima musliman lahko največ štiri žene, Mohamed pa jih je imel 9, enkrat celo 11. Nekatere knjige pa omenjajo številko 14 in celo 21! In ko je ena od njih ostarela, se je enostavno ločil od nje, kljub njenim prošnjam. Ni bila več atraktivna. Takšna morala (o tem več v tretjem delu) pa se potem prenaša tudi na vernike, ne glede na zapovedi Šarije, islamskega zakonika.

Ko običajnega muslimana vprašaš, kaj kristjani mislijo pod krščansko troedinostjo, pove zmoto: »Oče, Sin in mati Marija«. Nekateri poznavalci domnevajo, da ta zmota prihaja iz verza 5:116 v Koranu. V vsakem primeru jo muslimani ponavljajo, in če je to od Alaha, potem je čudno, da Alah ne ve, da kristjani v takšno troedinost sploh ne verujemo. Če ta dezinformacija prihaja iz islamske teologije, je ta teologija zagotovo ZMOTNA, Alah pa ne ve nič o krščanski veri. 

Muslimani mislijo, da so si troedinost izmislili kristjani, da bi iz Jezusa lahko 'naredili' Boga. In mislijo, da so sami zaradi tega bližje starozaveznemu delu Svetega pisma kot Evangeliju. Vendar je dokazov o Božji troedinosti ogromno tako v Stari kot Novi zavezi. Matej 28,16-20:

Enajst učencev se je odpravilo v Galilejo na goro, kamor jim je Jezus naročil. Ko so Ga zagledali, so se Mu do tal priklonili, nekateri pa so dvomili. Jezus je pristopil in jim spregovoril: »Dana mi je vsa oblast v nebesih in na zemlji. Pojdite torej in naredite vse narode za Moje učence: krščujte jih v ime Očeta in Sina in Svetega Duha in učite jih izpolnjevati vse, karkoli Sem vam zapovedal! In glejte: Jaz sem z vami vse dni do konca sveta

Krščevati V IME treh Božjih Oseb torej. Ne v imenu, ampak 'v ime'. To ime pa je 'Jaz sem', 'Jezus Kristus', ki reče: »In glejte: Jaz sem z vami vse dni do konca sveta«, kar pomeni, da je Jezus, skupaj z Očetom in Svetim Duhom tista Oseba, ki je tukaj, da skrbi za nas do končne Sodbe. To pa lahko dela samo Bog. Torej je Jezus Bog, ki iz samega Usmiljenja do materialno pogojenih duš živi z nami, da nas lahko vodi Domov. Enako velja tudi za Svetega Duha. Ob tej svetosti se islamski očitki zdijo kot prašni delec. Sicer pa Koran Jezusove besede potrjuje v 5:55, kjer Alah Jezusu reče: »… da bodo tisti, ki Ti sledijo do Dneva vstajenja, nad tistimi, ki ne verujejo.«

Islam krščanstvu torej očita politeizem, večboštvo. Vendar tudi muslimani verujejo, da je Alah Eden v enem smislu ter več kot Eden v drugem smislu – v svojih atributih. Žal pa so Alahovi atributi v kontradikciji sami s seboj. Islam npr. uči, da Alahova milost prevlada njegovo jezo. Je torej Alah razklan v sebi, je dvojni? Se sam v sebi preriva? Krščanski Bog Oče in s tem seveda Jezus Kristus prav tako pokaže jezo in usmiljenje, a sta obe LJUBEZEN, ker Bog je, karkoli stori, vedno le odrešenjski in ker je Bog absoluten, je vsako Njegovo dejanje le duhovna ljubezen. Krščanski Bog je takšen kadar deluje kot Oče, kot Sin, kot Sveti Duh, kot Mati, kot angeli, kot patriarhi ali kot svetniki. V vseh Osebah in atributih je le: LJUBEZEN. Zato Jezus, ko je umiral na križu, ni preklinjal svojih morilcev. Mohamed pa je dal ubiti Judinjo, ki je s strupom preverila, ali je on resničen prerok ali lažnivec in ji je Mohamed pred tem pobil vse sorodstvo. Ko je po treh letih bolečega trpljenja po Alahovi volji umiral, je preklinjal Kristjane in Jude, »ker častijo grobove svojih prerokov«. Naj bo Božji mir z njim.

Apologeti povedo: če muslimane vprašamo, ali je Koran enak Alahu, rečejo, da mu ni enak. Torej Koran ni Alah? Ni, povedo. Je Koran večen? Da. Torej imamo dve večni stvari: Alaha in Koran, Koran pa ni Alah?? Neee: Koran je del Alaha, povedo.

Torej je tudi Jezus lahko Bog, a 'različen' od Očeta. Torej nista dva Bogova, ampak je en Bog, ki pa je tako kompleksen, da tega ni moč dokončno dojeti.

Troedinost v Stari zavezi: nekaj dokazov, da Bog deluje v treh Osebah.

Krščanska teologija, kot jo razlaga zdravi del katolištva, je POPOLNA. Zdravorazumski verujoči človek v njej ne more najti kontradiktornosti. Seveda pa obstajajo verniki, ki tega še ne morejo dojeti, zato prihaja do razkolov in pod-razlag Pisma, kar pa Gospod dovoljuje, sicer se ne bi mogli zgoditi. Mnogi izjemno inteligentni muslimani so se lotili iskanja napak v Svetem pismu in jih po izdatnih študijah niso odkrili, ampak so odkrili velike luknje v islamski teologiji, ker ta v precejšnji meri sloni ravno na potvarjanju evangelijske Resnice. To je zelo žalostno.

Muslimani imajo idejo, ki so jo pobrali od mlahavih kristjanov (tudi pri nas je takih zelo veliko) in jo skušajo izkoristiti sebi v prid: mislijo, da Stara in Nova zaveza nista skladni. Kar je seveda popolna zabloda. In da Sveti Duh ni Oseba. Pa si poglejmo 2 Samuel 23, KLIKNI. Muslimani priznavajo preroka Davida, ta pa je govoril takole:

GOSPODOV Duh govori po meni, Njegova beseda je na mojem jeziku. Izraelov Bog je rekel …

Kralj David torej jasno pove, da Gospodov Duh govori po njem. Kako bi lahko Duh govoril, če ne bi bil Oseba? Istočasno reče, da je to, kar je povedal Duh, izgovoril Bog osebno. Kar govori Bog, govori Sveti Duh. Torej je Duh Oseba, in je Bog Oseba, sta dve Osebi, ki pa ste enega Bistva, sta Eno. To je zemeljskemu umu nemogoče razumeti. Pa si vzemimo en približen primer: imamo očeta, sina in še enega sina. Vsi predstavljajo isto, očetovo podjetje. Vsak od njih je samostojna oseba, a vsi delujejo v dobro enega, očetovega podjetja. Karkoli kdo od njih treh stori, stori v skladu z očetovo voljo, lahko pa tudi samostojno podpisuje pogodbe in pritiska žige podjetja na papir. Tako nekako bi lahko posvetnemu umu razložili delovanje Svete Trojice; Očeta, Jezusa in Svetega Duha.

Že Stara zaveza torej VE VSE. Poglejmo še Izaija 63,10:

Oni pa so se upirali in žalili Njegovega Svetega Duha. Zato se jim je spremenil v sovražnika, On sam se je bojeval proti njim.

Imamo torej Očeta, ki Mu žalijo Svetega Duha. Zato se jim Sveti Duh spremeni v sovražnika in se bojuje proti njim. Ta boj moramo razumeti odrešenjsko, to je bil boj proti smetem v človeških srcih, ki jim onemogočajo odrešenje. Kot vidimo tudi tu, je Sveti Duh Oseba, ki deluje samostojno, pa vendar deluje enako kot Bog. Sta Eno.

Preberite si potem vrstice od 11-14: Kje je ta, ki je položil nanj svojega Svetega Duha, ki je Mojzesovo desnico vodil s svojim veličastnim laktom, ki je pred njim razdelil vode, da bi ovekovečil Svoje ime, ki jih je vodil skozi vodovja kakor konja skozi puščavo, in niso se spotaknili? Kakor živino, ki stopa v dolino jih je GOSPODOV DUH vodil k počitku, tako Si vodil svoje ljudstvo, da bi poveličal Svoje ime.

Kaj vse je storil Sveti Duh! Vodil jih je, čuval jih je in oskrboval jih je. Kako silna Oseba je to! Pesem ISTOČASNO GOVORI O Enosti in različnosti dveh Božjih Oseb, Očeta in Svetega Duha, ko konča: Gospodov Duh jih je vodil k počitku, tako je Bog vodil svoje ljudstvo. Samo moških je bilo 600.000, priračunajmo še ženske, otroke in živad, da lažje razumemo kaj pomeni voditi, čuvati in oskrbovati, in jim dati Miru. ALELUJA! In tako je še danes, za tiste, ki so resnični v svoji veri. Kaj takega, kar dela Sveti Duh, lahko dela le Božja Oseba, ki je vsevedna, vseprisotna in vsemogočna.

Salomon 104,29: Skriješ Svoje obličje, prestrašijo se; vzameš jim dih, preminejo, in se v svoj prah povrnejo ...

Če Oseba Oče torej odmakne Svoje obličje, ljudje postanemo prestrašeni. Bistveni lastnosti živali in posvetnih ljudi sta nenehna tesnoba in strahovi. Kdor pa poje Božje ime, ima mir in pogum. Nadalje pove, da ko nam je odvzet Njegov dih, Duh, umremo. Seveda, ker ni več vodstva, varnosti in oskrbe Svetega Duha. Poglejmo kakšno moč ima Gospodov Sveti Duh, istočasno pa je podana napoved Jezusovega časa, Joel 3:

Potem se bo zgodilo: Razlil bom Svojega Duha na vse meso in prerokovali bodo vaši sinovi in vaše hčere, vaši starčki bodo sanjali sanje, vaši mladeniči bodo gledali videnja. Tudi na hlapce in dekle Bom v tistih dneh razlil Svojega Duha. Dajal Bom čudežna znamenja na nebu in na zemlji, kri in ogenj in stebre dima. Sonce se bo spremenilo v temo in luna v kri, preden pride GOSPODOV dan, veliki in strašni. Zgodilo se bo: Vsak, kdor bo klical GOSPODOVO ime, bo rešen, kajti na gori Sion in v Jeruzalemu bo rešitev, kakor je rekel GOSPOD, in med preživelimi bodo tisti, ki jih GOSPOD kliče.

Prerok Joel stoletja pred Jezusom zapiše Božjo napoved, da bo poslal Svetega Duha, ter da se bo zgodil Gospodov dan, veliki in strašni: križanje Gospoda Jezusa Kristusa. In kdor bo odtlej klical Njegovo ime, bo rešen. Aleluja! Vas ne spreleti 'sveti srh'? Zaharija 2,7-11:

Vesêli in raduj se, sionska hči, kajti glej, prihajam in bom prebival v tvoji sredi, govori GOSPOD. Številni narodi se bodo tisti dan pridružili GOSPODU in bodo Moje ljudstvo. Prebival bom v tvoji sredi in spoznala boš, da Me je GOSPOD nad vojskami poslal k tebi

Ta izjava je za posvetni um nedoumljiva. Še posebej v kakšnih od novodobnih slovenskih svetopisemskih prevodov, ki si jih je treba pred tem s starejšimi izdajami 'prevesti' – le kaj bo še sledilo? Bomo šli po poteh islama, ki s časom vse bolj čisti originalne, a za preroka Mohameda zelo nerodne zapise v svojih najvišjih hadidih? Gospod torej govori, da prihaja med Izraelce in da se bodo Bogu pridružili mnogi narodi in bodo Jezusovo ljudstvo. Bival bo med nami in spoznali bomo, da Ga pošilja Bog Oče.

Gospod govori, da bomo spoznali, da Ga pošilja Gospod.

To je končni izračun tega navedka. Imamo torej dva Gospoda? Ne, ampak dve Božji Osebi, od katerih je eni dana posebna naloga, da skrbi za Svoje narode na zemlji (kristjane). Če temu dodamo še vrstico 9, ko Gospod pravi, da bo Jeruzalem obdajal kakor ognjeni zid, imamo Sveto Trojico: 'Gospoda nad vojskami'; Gospoda, ki prebiva med nami in Gospoda kot ogenj. Vsi so en sam Gospod Bog, delujejo pa v treh Osebah. Zaharija spet napove Jezusa Kristusa v 12,10:

Nad Davidovo hišo in prebivalce Jeruzalema pa bom razlil Duha naklonjenosti in prošenj. Ozirali se bodo Name, na tistega, ki so Ga prebodli, in žalovali bodo za Njim, kakor žalujejo za edincem, in bridko bodo jokali, kakor jočejo za prvorojencem.

Bog Oče torej govori, da bo daroval Duha Tolažnika, Svetega Duha. Potem pa pride pretresljiv stavek: Bog Oče Sebe enači s Križanim: Gledali bodo Mene, to je tistega, ki so Ga prebodli. Vas ne pretrese do solza? Ne le, da je Zaharija združil Staro in Novo zavezo s to Gospodovo napovedjo, ampak je videl Enega Boga v dveh Osebah, zraven pa je še Bog Sveti Duh Tolažnik, ki ga v Novi zavezi Vstali Jezus pošlje apostolom. ALELUJA!! Komu mar za islamske zdrahe – držimo se Pisma, kot nam tudi Alah zapoveduje! Kako bi lahko kristjani skorumpirali Staro zavezo, saj jim tega Judje nikakor ne bi dovolili! Stara zaveza je takšna, kakršno je imel v rokah prerok Mohamed in jo je potrdil Alah. V njej pa piše, kar smo citirali. Islamski ideologi so torej proti-Kristusovi. Zaharijo je Jezus Kristus nagovoril več kot 500 let pred Svojim rojstvom. Zah 4,8-11:

Zgodila se mi je GOSPODOVA beseda, rekoč: »Zerubabélove roke so položile temelj tej hiši in njegove roke jo bodo tudi dokončale. In spoznali boste, da Me je k vam poslal GOSPOD nad vojskami ...«

Gospod torej izjavi, da bodo spoznali, da Ga je poslal Gospod (nad vojskami). 

Gospod Oče bo torej poslal Gospoda. Sta to dva Gospoda? Ne, Bog pošlje samega Sebe, a v Osebi Jezusa Kristusa in Osebi Svetega Duha. Judje so že davno pred svetim Janezom (ki ga islamisti smatrajo za neavtentičnega evangelista) vedeli, da ima Bog poslanca, imenovanega Beseda, ki bo govoril kot Bog in kot Božji sel. Koran v 4.171 pa Jezusa imenuje Božja Beseda in Božji Duh. S tem priznava, da je Jezus neustvarjen in večen in tudi, da se bo ob Sodbi vrnil, kar piše v navedku spodaj.  

Potrdilo brezvrednosti prevodov Korana

Kot lahko preberemo v Koranu 43:61, bo ob koncu sveta, ob Sodbi, Jezusov drugi prihod. Koran v svojem originalu govori o Jezusu, nekateri drugi prevodi pa so nepošteno in zvijačno na mesto Njegovega Imena dali besedo 'Koran'. Poglejmo si to strahoto, na katero sem naletel ob tem pisanju. Prvi prevod je angleški, Sahih International:  

And indeed, Jesus will be [a sign for] knowledge of the Hour, so be not in doubt of it, and follow Me. This is a straight path.

Slovenske variante na spletu ni, je pa Bosanska, ki je popolnoma drugačna od angleške:

I Kur’an je predznak Smaka svijeta, zato nikako ne sumnjajte u nj i slijedite uputstvo Moje, to je Pravi put.

Prevodi Korana so torej zares popolnoma brezvredni, kot nas muslimani tudi opominjajo. Iskreni raziskovalec pa se bo vprašal: kdo torej laže in zakaj?


Originalni zapis sure 43:61 v klasični arabščini ter angleški prevod.

To je nepojmljivo! Alah pa v Koran 18:27 zagotavlja, da Božja Beseda ne more biti spreminjana, ker jo on ščiti, vendar ni mogel zaščititi Korana pred svojimi sužnji? Kakšne obljube so potem to? Žalosten sem in ISKRENO hudo mi je za islam. Pri tem se spomnim, da je Ajšina koza pojedla dele Korana, ki niso ustrezali prerokovim ženam in se sprašujem, kakšen Koran berejo muslimani in kakšen bo čez 100 let? To ni v redu. Spodaj bomo navedli še en primer takšnega prevoda oz. pojasnjevanja.

Nasvet iz Korana, ki naj se ga kristjan vsekakor trdno drži

V Koran 18,27 smo torej izvedeli, da NIHČE ne more spreminjati Knjige, to je celotnega Svetega pisma, tudi Mohamed ne. Potem pa Mohamed to počne. To je velika islamska kontradiktornost. Muslimani trdijo, da verjamejo v tisto, kar je bilo razodeto njim in kar je bilo razodeto nam. A to ni res, KER SE NE SKLADA. Zato poznavalci tako Korana kot Evangelija sklepajo, da: ali Mohamed ni vedel, o čem govori ali pa Alah ni vedel, kaj govori? K sreči se kristjan s to NEREŠLJIVO dilemo ne potrebuje ukvarjati, lahko pa jo vljudno razloži vljudnim muslimanom, če bodo odpirali teme glede Jezusovega nauka. Poglejmo zdaj v Koran 5:43-48, kjer Jezus potrjuje Sveto Pismo, jedro pa je v verzu 47:

ter da sodijo pripadniki Evangelija po tem, kar je objavil Bog v njem. Tisti, ki ne sodijo po tem, kar je objavil Bog, so se odcepili od vere.

V 5:68 pa piše: Reci: "O, pripadniki Knjige! Vi niste na ničemer, dokler se dosledno ne držite Tore, Evangelija in tistega, kar vam je bilo spuščeno od vašega Gospodarja (Kur’ana). Mnogim med njimi bo to, kar ti je bilo spuščeno od tvojega Gospodarja, le povečalo zablodo in nevero. Zato nikar ne žaluj za nevernimi ljudmi."

Ker vidim, da so prevajalci v oklepaj dodali, da je Gospodar kristjanov in judov Kur’an, grem pogledat še bosanski prevod, ki razkrije pokvarjenost že tako okrnjenega slovenskega prevoda. Piše namreč:

Reci: "O sljedbenici Knjige, vi niste nikakve vjere ako se ne budete pridržavali Tevrata i Indžila, i onoga što vam objavljuje Gospodar vaš."

Pomen je torej popolnoma drugačen: Koran govori o našem Gospodarju, ki je Bog Oče in je Jezus Kristus. Slovenski islam pa nam hoče vsiliti pojasnilo, da je naš Gospodar Koran, torej Alah in za njim Mohamed. S tem nas ponovno odvrača od Evangelija, h kateremu nas usmerja prav citirana sura 5.68. To meji na šizofrenijo. Tudi original govori o VAŠEM gospodarju, Očetu/Kristusu torej, ne pa o tem, da je naš gospodar Koran:


Spoštovanega gospoda predstavnika slovenske 'majhne in nepomembne islamske skupnosti' bi lahko z njegovim lastnim stilom čudenja, ki ga je uporabil pri gospodu Ocvirku, povprašali: »V čem je smisel takšnega pojasnjevanja prevoda Korana? Le delnega slovenskega Korana na spletu in z neresničnimi razlagami? Kaj želijo prijatelji slovenski muslimani in njih sponzorji s tem doseči?« Vsekakor moj namen ni polemika z njimi, ampak jih Gospod blago opominja, da vse vidi in vse ve, in da ne bo dopustil, da bi kdo zlorabljal Njegove otroke, ampak jih bo zaščitil, kot je to obljubil tako v Evangeliju kot tudi v Koranu. Zato se napoved muftija Nedžada Grabusa, da bo Slovenija čez 20 let pretežno muslimanska, vsekakor ne bo uresničila. Poglejmo si to izjavo:
  
Mufti: "Čez 20 let bo večina v Sloveniji muslimanov."

V čem je smisel, da gost v naši domovini in kulturi govori takšne napovedi? Je to muslimanska diplomacija in strpnost, je to pot miru? Islamski ekumenizem? Za kaj je to dobro? Zdi se, da je to znak pretirane samozavesti, katere izvor je isti kot pri Mohamedovem preroškem rojstvu: kilava vera mnogih kristjanov, ki še svojega Nauka in Gospoda ne jemljejo dovolj resno. Naj bo ta naš zapis začetek resnejšega študija tako Jezusovega Nauka kot NUJNE apologetike, sicer bodo naši vnuki odhajali tja, kjer je zdaj prerok Mohamed, kje je to, pa ne ve nihče, niti muslimani, lahko si le mislimo.

V čem je torej jedro neozdravljive 'islamske dileme'?

Islam je v neprestanem protislovju. In želi to protislovje vcepiti še nam. Pri tem spretno uporablja vse mogoče zvijače in naše lastne pomanjkljivosti, ki pa niso v Nauku, ampak v nas kot kristjanih. To je v škodo tako nam, kot našim bratrancem v Bogu, muslimanom.

Alah Mohamedu v Koran 9:94 zapoveduje:

Če pa bi bil v dvomu glede tega, kar smo ti (o Mohamed) razodeli, vprašaj tiste, ki so že pred teboj brali Knjigo (Sveto Pismo). K tebi je že prišla resnica od tvojega Gospodarja, zato ne bodi eden od dvomljivcev.

Daniel Wood, islamska dilema:

1. »Muslimani današnjice imajo idejo, da je Koran poslan v presojo Svetega pisma, ker pa je Sveto pismo kontradiktorno Koranu, sklenejo, da mora biti Sveto pismo zavrnjeno.«

2. »Toda v Koranu piše ravno nasprotno: Sveto pismo je tukaj, da presoja Koran. In Mohamed osebno lahko le svoja razodetja potrjuje s tem, da preverja, če se ujemajo s Pismi 'ljudi Knjige' – kristjani in judi. Glede na to, da je Mohamed nadaljeval z oznanjevanjem islama, tega Alahovega nasveta očitno ni jemal resno. Če bi šel k ljudem Svetega pisma po potrdilo, bi bil zaradi dejstev prisiljen, da Koran zavrne.«

3. »Kajti Koran muslimane spravi v nerešljivo dilemo: Ali kristjani imamo Božjo Besedo, ki je po Koranu od Boga navdahnjena, varovana in potrjena ali je nimamo? Obstajata samo ti dve možnosti.«

4. »Če IMAMO navdahnjeno, varovano in potrjeno Božjo Besedo, je islam ZGREŠEN, ker ji nasprotuje.«

5. »Če pa kristjani NIMAMO navdahnjene, varovane in potrjene Božje Besede, je islam ZGREŠEN, ker Koran potrjuje Božjo navdahnjenost, varovanost in avtoriteto Svetega pisma.«

6. »Torej: če je Evangelij resnično Božja Beseda, je islam zgrešen; in če Evangelij ni Božja Beseda, je islam prav tako zgrešen. V obeh primerih je islam zgrešen.«

7. »S tem, ko islam potrjuje spise, ki so nasprotujoči Koranu, uničuje samega sebe. Muslimani, če ne želite verovati v religijo, ki je samo-destruktivna, bo treba najti novo religijo.«

8. »A ohrabrimo svoje muslimanske prijatelje: UBOGAJMO EVANGELIJ, kar nam zapovedujeta obe naši religiji.«

Podrobnejša razlaga, 8:30 min. 


Zaključek

V beležki imam še enkrat toliko materiala, prihranjenega za tokratni blog, a naj bo dovolj za kratek študij apologetike krščanskega Nauka proti islamskim ideologom. To naj se vam šteje v vaš džihad za ohranjaje lastne vere. Verjamem, da bo tudi kak naključni muslimanski bralec prišel do koristnih informacij ter tako lažje uravnal svoj kompas k Resnici. Kot sem povedal že v prvem od treh blogov, tretji sledi, sem se te tematike lotil zaradi samega sebe, ko sem naletel na žalitve, potvarjanje in laži islamistov glede moje vere in Gospoda, ki je Kristus. Takoj sem tudi razumel, kje je korenina islamskih skrajnežev, ki želijo ubiti, posiliti in preprodati ves svet. To ni v redu in to ne bo šlo. Že zato ne, ker Bog obstaja in je Pravičen in je ljubezen. In zato ne, ker je islam sam v sebi, v samem jedru lastne teologije, povsem razdvojen. Tega mi je od srca žal in za muslimane ne vidim druge rešitve, kot da postopoma sprejemajo celoten krščanski Nauk ter se znebijo zablod, ki jih Koran piše o Evangeliju.

V naslednjem blogu pa bo opisano, od kod prihaja islamski teror nad celim svetom. Ne pozabite, beseda islam ne pomeni mir, ampak podreditev. Pomen je v podreditvi Bogu, bolni islamisti pa so to sprevrgli v podrejanje sveta njim. Imajo se torej za bogove, končujejo pa tam kot padli bogovi. Naj bo Mohamedov mir z njimi, dokler ne sprejmejo Gospoda, ki Ga tako Tora, Evangelij kot Koran potrjujejo kot Božjo Besedo.

Bog je velik.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentiranje je zaključeno, blog ostaja iskalcem v študij in blagoslov.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.