OSVEŽUJTE SPLETNO STRAN ZA NOVE OBJAVE. Povezava za STAREJŠE OBJAVE je čisto spodaj desno. Ali pa v desnem meniju, ki kaže datum.

nedelja, 30. april 2017

33+6. Mihaelov meč Novega začetka


Odvrženim, poraženim, a željnim Gospoda


                                                                                                                              splet
Nedelja zjutraj je, ravno je sonce pokazalo prvi noht vstajenja izza hriba. Jaz pa hvalim Gospoda, v nemoči, kako bi Mu izrazil vse hvaležnosti, da mi srce ne poči od njih.

Kot mulc sem prebiral marsikaj, in naletel sem na zgodbo ženske, ki se je 'vpisala' v neko belo-magijsko ložo. A je imela hude osebnostne probleme in takšne ter drugačne motnje. Šef lože, mojster hermetičnih znanosti, je stvar hitro preučil in ji povedal, da je bila v mnogo prejšnjih življenjih povezana s črno-magijskimi združbami. In da smrt telesa in novo telo nista storila nič: povezava je ostala. Izvedel je ritual, ji prekinil te povezave, in ženska je takoj prišla k sebi. Jo je pa opomnil, naj tudi v mislih, v duhu, ne ponavlja teh povezav, sicer se bo vse povrnilo. Obstaja namreč 'astralna cev' med dušami, in če kdo misli, da je povezava le enosmerna, je v popolni zablodi. Ženska, ozdravljena, pa je čez čas znova začela vegetirati in propadati. Ker je ponovno vzpostavila dušno vez z mrakom sveta.

Ta zgodba je enaka zgodbi v Evangeliju, v kateri Jezus ozdravljenemu reče:

Pojdi, in ne greši več!

Nov začetek, ampak res Nov

Vsako bitje, ko pride v stiske, vneto išče 'nov začetek'. Zaradi tega nevestne mame in očetje zapuščajo družino in otroke, zaradi tega hodijo zmedeni v prešuštva, zaradi tega se roma in zaradi tega se posti. In moli?

Naš blog je z veliko hitrostjo postal Božji priročnik za iskrene iskalce, ki jim ni dovolj najti Gospoda 'enkrat v naslednjih življenjih', kot to učijo nekatere religije ali discipline, ampak kar takoj, zdaj, oziroma še za življenja fizičnega telesa, ob smrti ali tik po njej. Ključ do te Sreče je:

LJUBITI GOSPODA;
LJUBEZEN Z GOSPODOM IN DO NJEGOVIH SVETIH DUŠ.

Ne ljubezen do sebe, ne ljubezen do ljudi in sveta, nikakor, kje pa, Bog ne daj, ampak:

LJUBEZEN Z GOSPODOM!

Ta pa je uresničljiva le pod temi pogoji:

1.) Na nek način zapusti ali izgubi vse od tega sveta.
2.) In postani padli, najpadlejši, poraženi (blogi od št. 21 do 25, z uvodnim št. 20).
3.) Potem najdi nekoga, ki ima Ljubezen z Jezusom Kristusom, in od njega sprejmi seme predanega služenja Gospodu. To lahko dobiš z naklonjenostjo, iskrenostjo, že v enem pogovoru, celo telefonskem. Lahko pa se dobi tudi v duhu, če je duša že dovolj zrela in je dobila kanec Božje pameti.

S tem se začenja Novo življenje. Vodili te bodo 'trije Bogovi': Bog Jezus Kristus v pojavnosti svetih zakramentov, svetih knjig in spisov; Bog Jezus Kristus v podobi Njegovega duhovnega učitelja; ter Bog Jezus Kristus v tvojem srcu, kjer živi kot Božja iskra, Nadduša vsakega živega bitja, kaj šele krščenega. Seveda je Bog in Učitelj le eden, a kdor misli, da Ga bo izluščil iz samega sebe brez zunanjih pomoči, je iluzionist. Potrebujemo pomoč, ta pa prihaja od Božjih bitij.

Zdaj pa k stvari: skrite vezi in sveti krst

Ključ za vsak Nov začetek je PREKINITEV S STARIM. Jezus zahteva enako kot vsi drugi resnični za Njim. Prekinitev s starim, kot smo jo vsaj 1000x citirali na našem blogu, pa mora biti tudi tam, kjer naša zavest pravzaprav nima dostopa: v podzavesti, v našem nezavednem. Brezkončno je polje vsega Božjega Znanja, in mučim se, precej, kako bi iz vsega tega izluščil sámo bistvo, za ta zapis. Gospod mi pomagaj, prosim.

Slišal sem, od duhovnika, da je cerkev do 4. stoletja sprejemala možnost reinkarnacije, potem pa jo je zavrgla. Jaz se s tem ne ukvarjam, ker je vzhodnjaški mojster nekoč dejal: »V tem življenju imaš le to življenje, zato ga dobro izkoristi za Pot.« In tega se držim v totalu: izkoriščam ga za uresničitev edinega človekovega Cilja:

ISKATI IN NAJTI BOGA, TER MU SLUŽITI Z LJUBEZNIJO.

Nekako je reinkarnacija smiselna za tiste, ki vidijo duše, pa tudi, vidim, da se Gospod Jezus Kristus pogosto reinkarnira v svoje svetnike: Njegov duh vstopi vanje, ker pa v transcendenci ni razlike med neko Osebo in Njenim duhom, je jasno, da je sveta Favstina, in drugi svetniki, postala inkarnacija Jezusa, torej se je Jezus reinkarniral, ponovno utelesil. Kakorkoli, pustimo zdaj to, da se ne bi kdo na to temo začel usajati in hudič bi speljal današnje sporočilo v prepire.

Pa pojdimo z druge strani, krščanske. Dejstvo je, da duša živi večno, kot je Bog večen. Torej je živela, še preden je prišla v (zdajšnje) fizično telo. Tam, kjer je živela, si je nabrala neka znanja in dolgove ali milosti. Z vso to prtljago se torej rodimo: večina nas je povprečnih neumnežev, nekateri so bolj svetniški, nekaj pa je kajnov, rojenih psihopatov. To je dokaz, da je IZVIRNI GREH resničen. In krščanstvo se ga s krstom želi znebiti. Kar je nujno.

Naslovna zgodba našega zapisa pa nas uči, da to ni tako lahko: krst izbriše izvirni greh in naj bi izbrisal tudi vse stare vezi duše, a ko duša po neki karmi v življenju naleti na znake svojih prejšnjih vezav, se lahko bolni odnos PONOVI. To se zgodi, če po krstu nismo popolnoma absorbirani samo še v Gospoda, ki je Kristus. To pa ni mogoče, saj mlad človek potrebuje rast možganov in izkušnje telesa s tem svetom, zato hitro spet pade v svet, in moč krsta je oslabljena, kajti Jezus je dejal: »Pojdi, in ne greši več.« Duša pa gre in se spet poveže z grehi: k temu jo sili najprej njeno telo, ob tem pa se zbudijo še prastari nezavedni spomini, ki se jim reče karma.

Sveti krst je torej resničen: preseka stare negativne vezi in odstrani dušni dolg prejšnjega življenja duše, ter človeka poveže z Odrešenjem, ki je Oseba, ki je Kristus.

Ker pa okolje deco zatem vzgaja nazaj v greh, tudi duše padejo nazaj v greh, a ta sveta sveta sveta vez z Odrešenikom vendarle ostane, četudi ni dovolj močna za končno Odrešenje.

Končno Odrešenje je Ljubiti Gospoda, pot do tega pa je prekinitev starih vezi s svetom, predvsem grešnih.

Meč osvoboditve

Še celo svetnike včasih mučijo pra-pra vezi, ki se jih niti ne zavedajo. To so lahko vezi z ljudmi, ki niso od Boga, duhovi, spomini, kraji in časi … Včasih nam te vezi razkrijejo sanje. Ko z Gospodom začnemo vzpostavljati Ljubezen, se nam prebudijo zaznave duhovnega sveta, in začnemo se zavedati, kaj vse nas v skrivnem muči. In ker sveti krst ni dovolj, ker je Jezus Gospod dejal: »Pojdi, in ne greši več« – potem ko je rešil prej neodrešenega – moramo delati predvsem na tem, da ne grešimo več. Greh pa je na tej stopnji kakršnokoli preveliko intimno druženje s svetom. Kajti zdaj je že čas, da 'umremo v Kristusu, z Njim na križu, ter se na novo rodimo v Kristusu'. To je potrebno delati vsak dan znova!

                                                                                                                                                  splet
In Gospod nam začne dajati mnoga znanja, duhovna znanja in moči, da lahko opravljamo ljubezensko službo Zanj, pa tudi za svet, ki Ga išče. Zelo bi rad na tem blogu podal prav vsako od teh znanj, ki so bila dana, a nekaj mi šepeta v srce, da je to prenevarno, da ta znanja, ki jih lahko osvoji vsaka iskrene duša v treh minutah, in niso nič novega, niso za vse, zato so tudi v Vatikanu tako skrivnostni včasih, in je Jezus le izbrane poučeval. Ker te vrstice tudi hudi berejo. A tole lahko povem:

Z Ljubeznijo z Gospodom torej ni moč začeti, če nas vežejo stare nevidne spone, ki so kot jeklenice: presekati jih je potrebno. Kako? Napisal bom, kot je Duh govoril:

Molitev in prošnja

Ljubi Gospod Jezus, prosim Te, pošlji k meni svetega nadangela Mihaela, z ostrim mečem odrešitve. Sveti nadangel Mihael, prosim Te, da v Gospodovem svetem Imenu, ki je Jezus Kristus, s svojim svetim mečem presekaš vse zle vezi, ki na skrit način vežejo mojo dušo v svet in greh. Prosim Te, presekaj, prereži, prežagaj, prekini; prežgi, pretrgaj, razkleni, odkleni; odreši me vseh vezi s svojim mečem in me osvobodi vsega, kar ni v Kristusu in kar ni za Jezusa, ki je moj Gospod. Gospod usmili se me, Kristus usmili se me! Amen.

Bodite zelo odločni v tej molitvi. Že ena takšna molitev je dovolj, če smo skrajno odločni. Sicer pa jo lahko molimo prav vsak dan, a če ni odločnosti, bo to le še eno brbranje med mnogimi. Bodite kot sam nadangel Mihael, in že v naslednjem dnevu, dneh, se bo v duši veliko spremenilo. Vendar:

Pojdi, in ne greši več!

Ne grešiti pa je možno le, če prejšnji greh NADOMESTIMO z veliko Ljubeznijo, sicer pademo nazaj, kot govori zgornja zgodba, in še slabše bo kot prej. Pazi, kam usmerjaš svoje oči in česa si poželijo! Če boš oči in ušesa nenehno usmerjal v Jezusa, boš ne le osvobojen, ampak kmalu tudi za večno Odrešen. In ljubi Njegove svete. Zelo preprosto je vse skupaj, samo vztrajati je treba na tej Poti, vsak dan, vsako uro, vsako minuto.

Veliko jih je, ki gredo v cerkev, tam pa namesto v Gospoda, ZIJAJO v ljudi, in domov pridejo polni hudih duhov, četudi je bil Božič ali Velika noč, četudi so sveto obhajilo prejeli. Kajti Gospod takoj po prejemu izskoči iz njih, ker Ga niso vredni. Gospod ne more bivati v templju, ki je truplo. Ostane le v tistem telesu in duši, ki Gospoda vsaj malo Ljubi. Zato je za nekatere celo sveta maša izguba časa, prostora in priložnosti, ko pridejo domov pa se skregajo.
  
Zaključek

Tale naš blog bi bil v veliko pomoč vsem bogoslovcem v semeniščih, ker če bi ga od srca, brez napuha, študirali noč in dan, bi ti duhovniki svetniki bili. Ker pa je to le utvara tegale črva, ker zagotovo škofje tega bloga ne priporočajo, naj je namenjen odvrženim neposvečenim kamnom, ki so jih zidarji zavrgli. Iz njih Bog Oče zida svoj sveti oltar. In tako je od vedno, za vedno, in tudi danes je:

Kdor bo pri koritu, ne bo pri Deležu.

Napisano, ker bi rad pomagal tistim bralcem, ki jim ne morem drugače pomagati, a so iskreni, in se jim oči solzijo, ko jih napenjajo v ta naša pisanja. Bog je z njimi. Bog je z njimi. Bog je z njimi. So pa tudi bralci, ki so od hudih duhov, četudi krščeni, in ljubi Gospod, usmili se jih tisti trenutek, ko bodo imeli vsaj hip slabosti in bo njih ego-poza malce upadla: udari takrat vanje z Milostno kapljo svoje Ljubezni in jih sesuj v to, kar v resnici smo: Tvoji večni srečni služabniki. Amen.


PS: Ko sem na spletu iskal kakšno sliko nadangela Mihaela za ta blog, sem se začel čuditi: nič novega nisem napisal, ves svet pozna njegovo vlogo pri prekinjanju zlih vezi. To je zame dokaz, da je današnje pisanje resnično, kajti nikoli nisem o teh stvareh bral (a sem bral precej), ampak mi je Duh pojasnil, in lasten križ ob času. 

9 komentarjev:

  1. Hvaljen Jezus, hvala Joni za tale blog. Ganile besede po Duhu in se zapisalo v kosti tole:
    … samo vztrajati je treba na tej Poti, vsak dan, vsako uro, vsako minuto.
    To je boj, vsakodnevni boj in »oborožiti se« z molitvijo. Zmolila zgornjo molitev-prošnjo; v njej je trdnost in ena sila, da gredo dlake pokonci, v zaupanju in ljubečnosti do Jezusa in sv. nadangela Mihaela se Nanju obrniti. Vsi to potrebujemo.
    Se te dni pogovarjala z osebo, ki dela v knjigarni in je povedala, da ljudje kupujejo samo še knjige o zdravju in priročnike za samopomoč, po možnosti tiste »hitri-kurs«. Izrazila pa je skrb, kaj bo današnja mladina, ki še tega ne bere, ampak samo pametne telefončke vrti po rokah in v tablice topo bulji. In dodala, da je po njenem mnenju temu tako, ker ni znanja.
    A znanje je, nasveti so, pravi ljudje kot pisec tega bloga so po Gospodu tukaj, le ljudje ne prepoznajo, ker sami niso pripravljeni oz. zmožni dati sebe celega v to. Ni še porazov … in to je odlično pojasnjeno v enem prejšnjih blogov. A človek mora nekaj živega v sebi že prej gojiti, če ne bo ob porazu le pogorišče ostalo.
    Videla v tedenskem glasilu župnije, da se bo sedaj v maju molilo pred Najsvetejšim za nove duhovne poklice, za svetost duhovnikov … Tukaj pa blog odprto in v spodbudo poda tlakovce Resnice, ki počasi kapljajo, a dajejo Poti trdnost, da se vse to izgradi – tudi za bodoče duhovnike in redovnice. Ko je hvaležnost, predanost in glava sklonjena pred Njim in Njegovimi, je vse lahko in tako naravno.
    Hvaležna Joni in lep sv. Jožefa Delavca dan, M.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljena M.! Hmm, imam občutek, da sva se že srečala, Božja duša? Da si 'naše gore list'?

    Me veseli, če še kdo, ki je pri tapravi, pomaga blog ustvarjati preko komentarjev! Pišeš, da so šle 'dlake pokonci'. Malce mrazenja pride, v noge ali trup? To je strah ta hudih, veš. Vedno se kako izkažejo, spreletijo telo, dušo ali obraz, ko se človek resno loti Božjega klicanja. Nenehno so ob nas, še svetnike so znali pretepati, ta hudi, pa ne bi nas, hroščke, deževnike in gnide? Zgornja molitev je zato tudi molitev izganjanja.

    Seveda, to je tisočletje neznanja in norosti. Včasih so se vmes kaki sveti rodili, zdaj pa se vsi rodimo mračni, in le iz tega mraka se kdaj kakšna zel dvigne, ki je zdravilna. Kristjani, katoličani še posebej, ne berejo prav veliko svetih zapisov, pa tudi drugi veliki verniki bolj malo. Zato je njih um v svetu, ne pri Gospodu - in ker tako Ljubezen ni mogoča - le kakšna bo korist od vseh molitev, upanj, postenj in askez, vse kleričnosti? Ne bo je. VSE JE ZAMAN, VSE JE ZAMAN, ČE NE SLUŽIŠ GOSPODU Z LJUBEZNIJO. To je nad Evangelijem, Evangelij je končna beseda oznanjenja Gospoda, a obstaja res Končna Beseda, ki je biti sluga srečni Jezusu. Kdor k temu ne hiti, mu bo cerkev samo ustnice nad vodo držala, in nič več ne bo od tega.

    In: vse se lahko ponaredi, le biti sluga v Ljubezni se ne more. Bo treba enkrat te simptome opisati, ker so tudi v tem polju 'svetniške' ščuke, a današnji čas, in zahteve za Resnične, jih bodo razkrinkali.

    Daj no, ta blog za bodoče duhovnike in redovnice? Jih ne poznaš vsaj 10? In njih zid svetosti pred Zadnjo Besedo? Imunski sistem Cerkve je tako močan, da celo samega sebe ubija. SAMO od zunaj lahko pride kaj v Cerkev, kajti Cerkev je zorana njiva, a brez semenja, zato ga mora kak zavrženi kmet prinesti v srcu.

    Je svetega Delavca dan, jaz pa 'praznik dela' slavim na vrtu, in sadim sadike. Včeraj je bilo le malo ognjev naokoli, morda 10% nekdanjih slav - samo vejevje in dračje iz sadovnjakov in vrtov so pokurili. Se zgrinja mrak nad narod? Zagotovo, če iz teh sadik ne bo zelenja. To naj bo ta teden moja molitev za duhovne poklice. Moliti pa ne bo dovolj - sam mora biti svetniški, kdor želi imeti potomce od Boga. To je torej tudi test.

    Pa hvala in Bog s teboj in vami!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za pojasnila, odgovor dvakrat prebrala, vsako besedo, ker njih Duh je iskriv in živ. In tako ostaja naveza.

      Se veselim novih zapisov bloga, so dragocen kompas in pravi uk, hvala ti, Jona.

      Hvala Gospodu in tistim, ki jih je poslal, brez njih - nema puta, M.

      Izbriši
  3. Ima puta - samo KAM? "Prijat'li prašajo me kam ...", je napisal Prešeren.

    Ljudje 'lutajo', četudi mislijo, da iščejo. Vsak dan se na takšne naleti ali se kdo oglasi, pa ni iz njih nič - pojdite v cerkev, jim potem rečem (če so gluhi, slepi in nemi), tam je veliiiiiko časa za take duše, ki ne izpolnjujejo vsaj enega od treh Jezusovih pogojev za sprejem Milosti. To so zelo žalostne, tragične zgodbe. Mojster ene druge religije je pred stoletji dejal:

    "Najtragičnejše je, ko veliki iskalci najdejo pravo osebo od Duha, pa je ne prepoznajo, in iščejo naprej še tisoč let."

    Tako celo Jezusa Gospoda niso prepoznali, pa tudi Njegovih svetih ne. Z leti sem spoznal, da je to res največja tragika. Mnogi mislijo, da si bodo Boga ustvarili kar sami iz sebe, ali pa da jih bo On obiskal kljub brezdelju. Možno je vse, a je tako redko, kot če bi nekdo spal in čakal na milijon evrov od nekod. Potem pa so še misleci, ki doživljajo Božje katarze z Bogom, odrešenja, sami, a se ne zavedajo, da se vse dogaja samo v njihovem umu. Kar pa je diagnoza iluzije, zato je tudi Gospod Jezus zavrgel pismouke brez Božjih del.

    Kdor je Srečal, je Dobil, in kdor je Dobil, Daje.

    Pa vesela aleluja vsem, ki vidijo Gospoda na oni strani polja strašnih pasti. In še to: brezmejen je obup tistih, ki so zgrešili, in jim je Gospod daleč, ali tisti, ki so bili ranjeni, in jim je Gospod daleč. Ta obup je tako brezmejen, tako od hladnega vesolja brez odziva, da me je kar groza, če le pomislim nanj. Nikomur ga ne privoščim, a mi ga je dal Gospod za kak trenutek spoznati, da bom razumel duše, ki so se izgubile. Avaj, avaj, so včasih zdihovali, če smo že začeli po južno ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Jona za razlago. Žalostno in trpko, ko duše ne prepoznajo prave osebe od Duha, pa iščejo jo!!! Omenil si izpolnjevanje enega od treh Jezusovih pogojev za sprejem Milosti. Prosim te, več poveš o tem.

      Teme se kar odpirajo in je veselje brati od svetega Duha navdahnjen blog.

      Lep dan, hvaležna že vnaprej, Gospoda iskat pod okriljem tistega, ki Gospoda je srečal, M.

      Izbriši
  4. Zdaj vidim M, kdo si: tisti, ki je prejel in zna hvaležno vračati. To je takooo redko, je pa tudi končni test. Bog s teboj! Da bi kaj preveč tole revščino od pisuna hvalili, pa ne bo šlo, hvaliti je treba Besedo, ker Beseda je Gospod. Mora pa biti Beseda živa, ne konzervirana.

    Bom v naslednjem zapisu napisal, kateri so trije pogoji za sprejem Jezusove Milosti. Do takrat pa o tem povprašajte sebe in svoje župnike. Le kaj vam povedo? Ko pa bo novi zapis tukaj, bodo vsi pihali: "Ja seveda, kajpak, tale nič novega ne pove." In še res je tako. A tudi sonce vstane vsako jutro, in za kogar je vsako jutro novo, je Živ. Ostali pa so mehanska bitja. Obstaja tudi mehanska vera, in te je največ. Ti pa si Živa, pa še kdo je. Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  5. Hieronim piše:
    Pozdravljen, Jona ! Čeprav si mi svetoval, naj počakam, sem moral napisati, saj čutim ogromno resnost ob tem Navdahnjenem zapisu. Od same objave do tega trenutka, večino časa pramišljujem le o tem.
    Ker sem bil vzgojen kot tradicionalni kristjan, se mi tu pojavljajo vprašanja. Čisto zaupam, Jona, tebi in Svetemu Duhu, toda vprašanja in zvedavost se pojavijo, NIKAKOR pa ne dvom.
    Bil sem krščen kot dojenček, star nekaj mesecev. Verjamem, da se je gospod župnik potrudil in starši tudi in zame zmolili molitve odpovedi hudemu duhu. No, kot vsak človek, sem se počasi nafilal z grehi, zaradi česar sem pozneje zavestno in z trdno odločnostjo sprejel, po Božji Milosti, Resnico kot edini smisel življenja na tem svetu. Izbral sem Življenje, hvala Ti, dobri Oče !
    Vprašanje:
    Ali je po vsaki vnovični odpovedi grehu opravljen ponovni Sveti Krst ? Nevarno se mi zdi, da sam prosiš Gospoda za posredovanje nadangela Mihaela, ker lahko nehote pride do zlorabe Njegove Milosti, saj kot grešnik si okužen z demoni, ki so hinavski in zviti. Mislim, (zopet jaz mali) da je potrebno pred tem opraviti test volje in namere, ker če se zares ne odločiš in prosiš Jezusa Kristusa za pomoč, bodo nastale kmalu še večje težave. Na to te mora obvezno, po Gospodovi milosti, pripraviti nekdo, ki nosi Gospoda v srcu. Sam okuženi človek to težko izvede, črni nastavlja prebrisane pasti. Čute obrača stran od Gospoda in jih usmerja v svet z obljubami po miru.

    POJDI IN NE GREŠI VEČ ! Čudovit ukaz, prošnja in blagoslov hkrati , ter občutek osvoboditve starih vezi ter prekinitev grešnega življenja. POJDI in išči Gospoda, ki je za naše grehe Njegov in Njen Sin na križu umrl.

    Ali je ta molitev možna tudi za koga drugega ? Veliko je krščevalcev, zdravilcev v Božjem Imenu, izganjalcev in eksorcistov. Ni pa veliko uspešnih (daljnoročno), ker obolelim in napadenim ne predstavijo moč Svetega Duha, Božje milosti in Boga samega, s tem pa ne vzbudijo Ljubezni. Zopet razmišljam, itak da omejeno, pa vendar : stare vezi se v hipu aktivirajo, če nismo v Svetem Duhu. Takoj, ker črni je na preži non-stop.
    Se pravi, misliti na Boga ves čas.

    Kako je pa s krstom recimo pri evangeličanih ? Kot razumem, se že krščeni kristjan ponovno krsti zavestno, samovoljno po navdihu Svetega Duha ? Prosim, vzemite kot vprašanje nevednega, niti ne pomislim na to, kdo ima prav, že tako zna biti kreg okoli tega.
    Past vidim v temu, da z možnostjo odpovedi hudemu duhu, tisti trenutek izberemo ODPOVED, ker pa je vera šibka, telebnemo nazaj. In tako naredimo parkrat zaporedoma…groza ! Mučenje v krogu.
    Oprostite za moja neumna vprašanja in dognanja. Nikakor ne dvomim, le sprašujem, ker bi Ga rad imel še rajši ! Vem, da Dela prav, ker nas Ljubi ! Le On je lahko naš Rešitelj !
    h.

    OdgovoriIzbriši
  6. Živjo Hieronim! Enkrat me tikaš, drugič pa vikaš. Če me misliš vikati, mi še škofovsko mitro zrihtaj. Ko je boš rihtal, jih boš toliko po grbi dobil, da se zagotovo spametuješ :).

    Bil ves dan na zemlji, flance in pumpanje vode, zdaj pa vidim tvoja vprašanja, juhuhu!, in bom kar takoj odg. napisal, a v blogu, ker je lažje pisati večje tekste. M. pa odgovorim v naslednjem te dni.

    Aleluja!!! Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hieronim odgovarja:
      Joj, nikakor, nesporazum, čeprav bi si zaslužil, da jih dobim po grbi ! Mislil sem le na vse resne bralce, ki jih je upam itak večina in pomagajo po Božji Milosti ustvarjati ta izjemno koristni blog.
      Evo: menjam mitro z vsemi škofijami sveta vred za mini-hipec Gospodove Bližine.....
      h.

      Izbriši

Komentiranje je zaključeno, blog ostaja iskalcem v študij in blagoslov.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.