OSVEŽUJTE SPLETNO STRAN ZA NOVE OBJAVE. Povezava za STAREJŠE OBJAVE je čisto spodaj desno. Ali pa v desnem meniju, ki kaže datum.

torek, 18. april 2017

33+3. Spominjanje je Pot k Bogu

                                                                                clipartfest.com

Nabralo se marsikaj za zapisati, a tudi najnujnejše delo, ki ga dež prekinja, se samo kopiči. Skušal bom uskladiti moči za oboje. In počasi se bo izluščila 'eksegeza za novi vek', ki je Gospodov. Seveda pa to NI Jonova razlaga, ampak je vse to dobil, po Božji Milosti, od svetega. Vse besede so le Njegove besede, a zaradi Jonove velike omejenosti, so le stotinka prvotnih. Naloga tega pisca je torej samo, da Besedo prevede (tudi skozi svoje spoznanje), za iščočega kristjana in iskalca 'novega veka'.

Bralka bloga je napisala: »Ko si napisal o ljubezni in spominjanju Gospoda - z veseljem preberem takšen zapis.« In nemara ista: »Kot je tukaj pokazano - v svetih podobah, slikah, filmih, pesmih najdemo ta stik, da smo jim naklonjeni, jih ljubimo.«

In druga: »Piši prosim o Ljubezni z Njim, vsak zapis je kot vržena žoga: ujemi Ljubezen in jo podaj Gospodu, On pa ti vrne z žarom v srcu.«

In tretji: »Solze zahvale in sočutja, priznanja, pokore, sreče. Draga Mati, Tvoj zgled nam je vsem v vzpodbudo, preko Tebe in Tvojih nas napaja Sveti Duh.«

Kdo je popoln in kako biti popoln?

Kdo je popoln? Kdo od nas ljudi, je popoln? Zakaj so sveti in svetniki popolni (čeprav duhovniki učijo, da so prav tako grešniki)? Zakaj so Gospodovi osebni spremljevalci popolni? Kako stremeti k popolnosti? To je vprašanje sedaj. A ne bo več.

Definicija duhovne Popolnosti je skrajno preprosta:

Popoln je tisti, ki nenehno ljubeče misli na Gospoda.

To je vse. Lahko pa dodamo še nekaj razlag:

Kdor nenehno ljubeče misli na Kristusa, opravlja najvišje služenje Gospodu v nebeškem Kraljestvu.

Kdor nenehno ljubeče misli na Gospoda, je Gospodov najbližji osebni spremljevalec v duhovnem svetu
(četudi še živi na zemlji).

Kdor ljubeče misli na Njegovega služabnika, in mu pomaga,
je Gospodov osebni ljubljenec.

Seveda iz teh temeljnih kamnov nebeškega Kraljestva sledijo tudi drugi poduki:

Kdor ljubi svet in kar je v njem, v njem ni Božje Ljubezni. (1 Janez 2,15)

Kdor se spravlja na Gospodovega najmanjšega (tistega, ki nenehno misli na Gospoda), mu Gospod skrajno težko odpusti. (Matej 18,6)

Kdor pomaga takšnemu Gospodovemu najmanjšemu, je deležen nebeškega plačila. (Matej 10,42)

Kajti (Matej 18,10):

Glejte, da ne boste zaničevali katerega od teh malih! Povem vam namreč, da njihovi angeli v nebesih vedno gledajo obličje Mojega Očeta, ki je v nebesih.«

Njihove duše pa gledajo obličje Kristusa, ki je Odrešenik sveta.

Nihče, kdor ima telo, ne more biti popoln. Četudi je moralno in teološko izjemna oseba, se ne more tistim preprostim, ki nenehno ljubeče mislijo na Gospoda, niti vezalk na čevljih dotakniti. Kajti med vernimi in tistimi, ki Ljubijo Gospoda, je velik prepad in posledično verni zaničujejo Gospodove najmanjše, jih ne razumejo, s tem pa sebi na glavo – kljub veri v Jezusa – kličejo velika trpljenja.

Kdo je torej Popoln? Popolna je bila polpismena sveta Favstina, pa najbrž nepismena Bernardka, pa nešolana Mati Tereza … Seveda so bili Popolni tudi mnogi izjemni teologi oznanjevalci, a želel bi, da za vedno sprejmete, da Popolnosti ne naredi toliko in toliko:

- naučenih navedkov in teoloških bravur,
- obiskov svetih maš,
- spovedi,
- svetih obhajil,
- poklekov in priklonov,
- denarnih darovanj,
- romanj v svete kraje,
- nahranjenih ubogih,

ampak nas dela Popolne samo Ljubezen do Gospoda in Njegovih spremljevalcev.

Kako do te Ljubezni?

Ljubezen do Boga ni ena beseda niti ni en obred. Kot vidimo, ni niti sveta birma. Kajti kdor več misli na družinsko zabavo po birmi, kot na birmo, ni prejel Svetega Duha, ampak je stari duh zmedene okolice v njem ostal. Kdor sprejme Svetega Duha, Ga namreč sprejme celega, kajti Sveti Duh se ne deli po kosih, ampak v celoti, in kdor Ga sprejme, oživi v totalu in pleše od radosti pred Bogom, a ne z ljudmi.

Kako torej do te Ljubezni? Kot smo že mnogo govorili, NEKDO, KI JO IMA, TI JO MORA DATI. To se zgodi po naklonjenosti med osebama, pa četudi je le trenutna. Dobro je, da je v srečanju, lahko pa je tudi le skozi srečanje v duhu, če je iskalec od velikega srca. Takrat se sprejme seme Ljubezni z Bogom.


To je potrebno potem gojiti: po navodilih Božjih zapovedi in Jezusovih usmeritev, je potrebno nenehno puliti plevel okoli kalečega semena, da ne bo zadušeno. Pleveli so svetne 'ljubezni', ki so le navidezno videti ljubezni, v resnici pa so poželenja, ki se končajo v grenkostih. Vedno. Včeraj je medijska faca na TV razlagal, da nikoli ni naslednjič enako, kot je bilo prvič. Zato je potrebno nenehno iskati in dodajati, vse do megalomanstva. Do norosti. To je narava sveta. Narava Božjega sveta pa je ravno obratna: iz malega raste veliko, in nikoli se ne zmanjša, samo veča. Zato, ko enkrat dobimo seme Ljubezni in skrbimo za plevljenje in zalivanje, Ljubezen samo še narašča, narašča. To je znak, da je Božja.

Kako torej to Ljubezen vznegovati in krepiti vse do nebes?

Prvo je torej DOBITI Ljubezen od tistega, ki jo ima. To so Gospodovi najmanjši, na zemlji pa so ničle, ubogeži v duhu, poraženci, od napuhov sveta odvrženi. Za ljudstvo, ki ne vidi, ki ne sliši, so le navadni ljudje ali pa nepomembne figure, ki jih oko ne zazna, če pa jih, se jim posmehujejo. Takšni 'niko i ništa' so Gospodov material.

Takšni ljudje so navzven videti običajne stranske zgube, v srcih pa so ognji skrivne Ljubezni s Kristusom in Njegovimi osebnimi spremljevalci. Zato jih ne morejo prepoznati niti običajni ljudje, niti verniki, niti kleriki, kaj šele kakšni visoki teologi ali katoliški filozofi. Če ima kdo od teh malih takšno karizmo, da dela čudeže ozdravljanj, postane znan ljudstvu, in potem mora nenehno bežati pred njimi, kajti želijo si telesa, ne Duha. Ker pa je narava Duha, da pomaga ubogim, so 'prisiljeni' služiti tudi svetu, v Božjo slavo, četudi si želijo predvsem le ob Gospodovih stopalih bivati. In tudi bivajo. Kako?

Spominjati se Gospoda je živi Gospod

Spomin je ena od treh bazičnih funkcij našega uma: volje, razuma in čustev. Spominjanje je del razuma. In prav spomin je najhujši birič vseh ljudi. Tudi svetniki poročajo, da je spomin mučitelj duha. Ker nenehno muči voljo, ki bi rada sledila Gospoda in ker nenehno moti čustva, ki bi rada postala Božja za Gospoda.

Spomin je torej pravi hudič, ko se človek loti hoje za Kristusom. Nenehno ga vleče nazaj: k sorodstvu, katerega izvor je spolnost in uživanje. Naše sorodstvo je namreč proizvod telesa, ni del naše Božje duše, ti proizvodi telesa pa so proizvod želje za spolnim ugodjem. To željo ima v sebi zapisano vsaka žival in tudi mi smo živali, dokler ne iščemo Boga. In dokler služimo enakim so-živalim. Jezus Gospod takšno služenje seveda strogo odsvetuje, če kdo želi biti Njegov najmanjši učenec. Reče: »Kdor ne sovraži …« KLIKNI

Jezus Gospod nas uči, naj ne sovražimo nikogar, a naj 'sovražimo' svoje sorodstvo. Sorodstvo v širšem pogledu je vse, KAR NAS VEŽE, DA NISMO PROSTI ZANJ: naš ego, spolno uživanje in njega posledice: otroci, partnerstvo, zidava stanovanj, avtomobili, boj za denar, položaj, moč in slavo, zasvojenosti … Vse te stvari počno tudi živali – nobene razlike ni med njimi in nami. Človek postane človek šele, ko začne povpraševati o Bogu in Ga iskati.

Telesni spomin na ugodje, ki ga že podedujemo s telesom in navadami naših prednikov in sopotnikov, nas muči k uživanju, s tem pa prepreči, da nikoli resno ne stopimo za Kristusom, poiščemo nekoga z Ljubeznijo, da nam jo daruje, in postanemo Gospodovi najmanjši, Njegovi osebni učenci.

To, kar nek zmedeni duhovnik na TV oznanja kot 'sveto spajanje' moškega in ženske, je v živalskem svetu poznano kot parjenje. Živali se ne parijo zaradi ljubezni, ampak zaradi ugodja – na mladiče in skrb zanje jim takrat še na misel ne pride. Ta želja po užitku ZASE, je torej zapisana v vsa živa bitja, ki smo patološko vezana na materialni svet. Ko spolni nagon ne zmore biti presežen v DUHOVNO ljubezen, se začno težave: ljudje si izmislimo razne spolne 'teologije', duhovščina si želi porok, spolnost z ljubeznijo pa oznanijo za 'sveto'. A naši sveti patriarhi tega niso razumeli tako. Rekli so: 'ali spolnost ali Bog' in HITRO našli pot v nebesa. Kajti spolnost ni le užitek, so tudi otroci, družina, denar, hiša, avto, računalniki, tablice, izleti, šolanje, obhajila, birme, vnuki, rojstni dnevi, pogrebi in kup bežnih 'prijateljev' in žlahte ... Pa vendar je tudi tukaj Gospod poslal rešitev: spolnost je vsaj malo Božja, če se izvaja izključno le med poročenimi pred Bogom, ki se združita zato, da se rodi otrok, ki se ga potem vodi k Bogu. Lahko rečemo, da je bil spolni akt svet takrat, ko potomec postavi Jezusa na prvo mesto v svojem življenju in živi po Njegovih napotkih. Vse ostalo so le običajna parjenja, z mnogo 'duhovne' filozofije in opravičevanja. Zaradi vsega tega se resni iskalci Gospoda 'dajo na uzdo' in s tem PRIHRANIJO kilotone časa in energije za hojo za Kristusom. To je ključno za uresničitev Prve Mojzesove in Jezusove zapovedi. Ko jo uresničimo, smo resnično Srečni in le takšni lahko izdatno pomagamo svetu. Za razliko od mnogih žalostnih duhovnikov, na primer, Bog naj bo z njimi. Nesrečni neizpolnjeni ni kaj dosti koristen ne Bogu ne ljudem, umetno veselje pa celo mladostniki prepoznajo, da ima nekaj 'sumljivega' v ozadju. 

Pri spominu smo. Enako nas muči tudi na druge načine: travme, zapisane v njem, ali pa bolne učenosti, nevtralizirajo poskuse volje, da bi sledila Kristusa. Svetna čustva in vezanosti pa onemogočajo razvoj zaspalega duhovnega čustva Ljubezni z Bogom. Bral sem članek o zasvojenih s pornografijo: kamorkoli pogledajo, vidijo 'tisto', ker so slike z 'vadbo' prešle globoko v spomin. To je le en primer, kako nas lastni spomin muči in ubija pri rasti duše.

Zato so svetniki najprej razvijali predvsem VOLJO, svoj sadistični spomin pa skušali ignorirati, ko jih je mučil. O tem poroča npr. sv. Terezija Avilska.

Edina rešitev iz tega nenehnega vrtenja v krogu je najprej podhraniti spomin, s tem, da GA ZAMENJAMO Z NEČIM BOLJŠIM. To je edina pot, vse drugo vodi v psiho-patologijo. Tisto boljše pa ni nekaj novega od sveta, ampak spominjati se Gospoda, z Ljubeznijo.

Nenehno spominjati se Gospoda je nebeška popolnost, kajti tam so vsi takšni: nenehno ljubeče mislijo Nanj.

Temu se reče 'duhovni boj' samega s seboj, ki pa je uspešen le, če razvijamo duhovno Ljubezen, ki ni od tega sveta in nima z njim NIČ. Seveda ta Ljubezen, če je resnična, deluje tudi za svet, a to je le odsev, ni pa glavno delo. Vsi svetniki so nenehno delali za svet, a si nenehno želeli oditi že enkrat Domov. Dokazov o tem dejstvu smo na naših blogih podali že celo množico, in kadarkoli slišim za kakega svetnika, ki ga še ne poznam, lahko slej kot prej v njem najdem enak vzorec. In navsezadnje: tudi Jezus ni ostal na tem svetu do svojega 120. človeškega leta.

In je bralka bloga napisala da »v svetih podobah, slikah, filmih, pesmih najdemo ta stik, da smo Jim naklonjeni, Jih Ljubimo.«

Zdaj pa prihaja nazaj sveto staro-katolištvo. Ne tisti janzenistični, bedančevski del, ampak sveto Znanje naših svetih patriarhov in babic, da je Gospod enak lesenemu križu, kapelici, razpelu, cerkvici, Njegovi podobi, besedi o Njem, pesmi o Njem – če Ga Ljubimo. Ko se nam začne prebujati duhovna Ljubezen do Jezusa in/ali kakega Njegovega svetega, predstavnika, poslanca, takrat naš um začne postajati duhoven, transcendenten. Ta beseda seveda ni niti malo razumljena, ker vse, kar je od psihe, ljudje smatrajo za 'duhovno'. Če samo pogledamo »duhovna dela« usmiljenja, kot jih uči Cerkev:

- grešnike svariti,
- nevedne učiti,
- dvomljivcem prav svetovati,
- žalostne tolažiti,
- krivico voljno trpeti,
- žalivcem iz srca odpustiti,
- za žive in mrtve Boga prositi.

Vidimo, je le eno od njih morda res duhovno delo, ostalo pa so 'psihološka' dela usmiljenja. Duhovnost je nekaj POPOLNOMA drugega, in to današnji kristjan ne razume: je Nekaj, kar presega svet in je od Kraljestva. Za današnjega človeka je duhovno vse, kar se ne vidi s fizičnimi očmi, vsaka ezoterika, četudi v resnici vse to spada v materialnost, v energetiko materialnosti.

Duhovni spomin torej ni enak običajnemu spominu. Duhovni spomin na Gospoda, Njegova dela, življenje in besede, pa tudi kasnejša razodetja, ter na Njegove 'male', in njih dela in življenje, tudi nas 'prestavi' v transcendenco, v duhovni svet. V pravi duhovni svet, ne le v tiste meglice izza fizičnega telesa, za katere ljudje mislijo, da so duhovnost. Za ljudi od sveta je torej duhovnost tudi pijančeva misel na skrito žganje – svet je zmeden in religije prav tako.

Duhovni boj za Popolnost – prvi korak

Boriti se moramo torej za to, da nenehno ljubeče občimo z Jezusom in Njegovim svetom. Kajti rečeno je:

Kogar um se fiksira na Gospodova sveta stopala, je Odrešen.

Ne mislimo torej na iskanje lastne popolnosti, ampak ko gledamo Gospoda, v Ljubezni, popolnoma pozabimo nase. S tem postanemo Popolni.

A to seveda ni tako lahko. Je lahko, za tiste, ki so spoznali popolno in absolutno in večno praznost sveta, in ki so se odrekli vsega, kar imajo. O tem bo govoril kak naslednji blog. Danes zastavimo samo seme. Gospod Kristus je to seme dal v en sam stavek, ki ga današnji kristjan, živeč v blaznosti verskega polovičarstva, ne sliši in ne vidi. A samo ta stavek je stavek vseh naših svetih patriarhov, puščavniških očetov, od katerih zgledov se je krščanstvo pravzaprav razvilo. Oni so se držali le enega Jezusovega stavka, ker je to najhitrejša in najlažja pot Domov. Luka 14,33:

Takó torej nobeden izmed vas, ki se ne odpove vsemu, kar ima, ne more biti Moj učenec.

Zdaj bodo šli mnogi verniki v luft, vklopili katoliško-evangeličansko opravičevanje in iznajdljivo eksegezo, samo da bi OBDRŽALI vse, kar imajo, in bili poleg tega še Učenci. Šli bodo h gospodu župniku in če bo prebral Jonove bloge, jim bo s trdnostjo Petra skale zagotovil, da je toti pisun v zmoti, zaveden in da ga je nujno preslišati. Namreč, tako se dogaja. Tako se dogaja že od pred-Kristusa, ko so poslane preslišali in celo – ubijali. Rezultat tega je seveda nadaljnje tavanje duš tam okoli cerkva in vice po telesni smrti. To je zelo lahko videti, ker hodijo nazaj in milo prosijo molitve. Zakaj se jim to dogaja? Ker je svet aroganten in ker je pozabil na prvo Božjo zapoved:

Ljubi Gospoda, svojega Boga, nase pa pozabi.

Zapustiti vse, pomeni vse še stokrat nazaj dobiti, a od zlata spremenjeno in v sladkosti srca cvetoče. Marko 10, 28-31:

Peter pa Mu je začel govoriti: »Glej, mi smo VSE ZAPUSTILI in šli za Teboj.« In Jezus je rekel: »Resnično, povem vam: Nikogar ni, ki bi zaradi Mene in zaradi Evangelija zapustil hišo ali brate ali sestre ali mater ali očeta ali otroke ali njive, in ne bi zdaj, v tem času, skupaj s preganjanji, prejel stokrat toliko hiš, bratov, sester, mater, otrok in njiv, v prihodnjem veku pa večno življenje.«

NIKOGAR NI, je rekel. Jezus nam daje preprost recept, kajti popolnoma razume naravo posvetnega uma. Matej 6,20-21:

Nabirajte si zaklade v nebesih, kjer jih ne uničujeta ne molj ne rja in kjer tatovi ne vlamljajo in ne kradejo. Kjer je namreč tvoj zaklad, tam bo tudi tvoje srce.


Naš zaklad je torej tisto mesto, stvar ali oseba, kjer je nenehno naš um, naše srce. Če smo vezani na svojo telesno družino, bo naš um vezan nanjo in ne bomo zmogli razviti Ljubezni z Gospodom, kajti Jezus to zagotavlja le tistim, ki se Mu popolnoma predajo, z vsem srcem, dušo, mišljenjem, močjo in telesom.

Vse te naše pisarije so zelo težke za tiste, ki 'nočejo vedeti', da bodo ob smrti telesa izgubili vse stvari, na katere so zdaj tako živalsko (ali celo demonsko) vezani. Kdor pa se jim ŽE ZDAJ odpove (iz modrosti poznavanja narave sveta ali zaradi Ljubezni do Gospoda ali katerega Njegovega), bo že zdaj odvezan in svoboden Ljubiti, in že zdaj bo njegova duša v nebesih z Gospodom, četudi bo še gazil po teh poljanah grenkobe, zemlji.

To je Kristusov Evangelij. Zelo preprost je, in ravno v tem je vulkan Življenja.

Vse ostale verske razlage in ideje na to temo pa so le večna iskanja odsevov Luči po obronkih kamnite dežele Zemlje. Kdor živi tako, je njegovo ime Mara, grenki, pa naj živi v Božji hiši, mestu ali v votlini; naj ima v roki telefon, knjigo ali škofovsko palico: vedno bo mara. Nikarte!

Ps: Marsikaj je še za dopisati za vse vrste iskalcev, a tisti, ki čutijo, da je Jezusova zahteva po CELOSTNOSTI zanje prevelika, naj ne skrbijo: vrnejo naj se k materi Cerkvi in ji nesebično, brez napuha in prerivanja služijo. Druga, boljša varianta, pa je, da poleg tega pomagajo in so naklonjeni kakšnemu Gospodovemu služabniku, če imajo to srečo ali karmo, da ga srečajo in prepoznajo. Najbolj nadarjeni, ki se jim že razvija duhovni uvid, pa lahko služijo že davno umrlemu svetemu. Primer tega je bil sv. J. M. Vianej.

Mnogo poti je v nebesa, a nobene ni za zadrteže z nečistim srcem. Kdor ne išče, ne bo našel in kdor ne želi služiti Gospodu in Njegovim, bo služil temnemu, ki je 'kralj' sveta. Kar pomeni sužnjevati sebi in svetu. Takšni so Božji zakoni neba in zemlje, kajti nekomu MORAŠ služiti, če želiš ali ne, ker je služenje naša temeljna narava. 


10 komentarjev:

  1. Hvala, za zapis, Jona! Vedno omenjaš, da je v duhovnem svetu vse ravno obrtno kot v materialnem. SPOMINJATI SE je torej POZABITI, najprej na vse naučeno in skozi leta vsiljeno v um. Blagor tistim, ki pozabijo nase.

    Torej lahko razumemo na enak način tudi "zapustiti" in "sovražiti" (sorodstvo)- torej ne fizično zapustiti, ampak ne vezati se na njih v umu in srcu? Biti prisoten, opravljati svoje dolžnosti, a s srcem in mislimi biti z Gospodom in Njegovimi? Četudi ob tem opravljaš popolnoma zemeljske stvari?

    Nomen est omen. Postajam hvaležna zanj in upam da ga bom vredna z ljubečo mislijo Nanj in Vas. tiksim




    OdgovoriIzbriši
  2. Kaj pa vem ... Danes sem malo betežen: že nekaj časa sem se zbujal pretepen. In ne le jaz. Izračunali smo, da je to odkar je neka bazna postaja gor na bregu zalaufala, vso ulico vse boli ... Hvala Bogu, da smo se znebili pop TV in kanala a, zdaj pa so tam nekaj postavili?? No, malo sem povprašal o kaki 'civilni pobudi' na to temo, a se vsi strinjajo, da bodo raje 20 let prej umrli, kot da gremo v revolt. OK, to torej ni moj boj ... Gospod, me želiš ugonobiti?

    No, pa sem moral stara znanja vklopiti, se truditi k spominu, in ves dan sem urejal 'energetiko' tako, da bo za lastne riti poskrbljeno, če sosedju ni mar. Tako zelo sem delal, da sem le malo lahko na Gospoda mislil. Pa tudi ko sem, je bilo kislo vmes. Če pa vse odklopim in pozabim, spet zagori srce ...

    Tako nekako je z ljubo žlahto: kot smo se s sosedi delali, da ni slabih sevanj, so kosti in mišice vseeno bolele ... Ali lahko človek živi med mafijci in misli le na Gospoda? Ali sedi 12 ur na dan na borzi, pa vse pozabi in misli na Gospoda? Ali spi v bordelu, pa misli na Gospoda? In mu ni mar za denar, ko ga šteje? Ali papca šunko in se strinja z vegetarijanci? Vidiš, sama veš, da je enako s telesnim bratstvom.

    Vse bolj razumem svetnike, ki se niso ukvarjali s sevanji in vitamini, ko je kaj narobe nastalo. Lepo so naprej mislili in veselili Gospoda. To mi je zeloooooo blizu. A če ima človek takšno Zavezo, ki še ni dokončana, mora pač živeti. In če hoče živeti, mora jesti in dobro spati. Pa je ujet: čaka ga nenehen boj za preživetje lastne vreče kosti. Kakšen dolgčas! In če ima ob tem večino dneva ob sebi še ljudi, ki jim za Boga 99% ni mar, mu tudi tvoja filozofija ne pomaga.

    Vse več je klerikov sveta, ki živijo po družinsko, a si domišljajo, da so nemara pri koncu Božje Poti. To je utvara. Pot je ravno obratna, kot veliš: treba je zapustiti vse, najti Boga, potem pa se vrniti kam ob stran in nevsiljivo ponujati Gospoda, dokler ne odplačamo svojega dolga.

    V čem je torej point? V ČIM PREPROSTEJŠEM življenju z minimalnimi zahtevami. Te zahteve pa naj bodo le tisto najnujnejše, da telo ne zapusti duše (če že hočeš vse obratno). To je tehnični del Evangelija. Če je ta pravilno izveden, za Gospoda ostane 2 do 6 ur dnevno. SAMO Zanj.

    Naš blog ne govori o tem, kar že vsi veste in Cerkev uči glede druženja: zakaj bi o tem govoril in potrjeval nekaj, kar je negorljivo? Zakaj tisoče pastorjev mesečno zapušča Cerkve? Ker na ogenj nalagajo azbestna polena. Mi pa govorimo o netivu za naš ogenj za Gospoda, in kdor ga je našel le za en puhek, ter dodal plamenu, tvojih miselnih poskusov ne more več prebaviti. Zate in ostale, vezane v karmične družbe, Gospod svetuje: čakaj. Čakaj z Znanjem, ki ga ta blog vsebuje, čakaj na čas, ko bo več časa za Gospoda. Na čas, ko bo življenje preprosto in bo strah za preživetje zamenjalo popolno zaupanje v Gospodovo obljubo. Ko sem se danes lotil tistega neumnega posla za bedno telo, je Gospod prišepnil: "POMAGAL TI BOM." In mi je. Seveda bi jaz raje, da bi Gospod kar sam tisto postajo sesul, vsem nam v dobro - a kako bi se potem vsa ulica česa naučila? Kajti učimo se le iz trpljenja.

    Misliš ... Darovanje Gospodu v mislih je enako dobro, kot darovanje v delu - ko si v zaporu, recimo. Sicer pa Prva zapoved pričakuje darovanje z vsem, kar si, ne le z mislimi. Torej tudi dela Zanj in ure le Zanj. Ne neka posredna dela 'Zanj', npr. skuhati dobro kosilo za ljudi in se še sam pošteno napokati zraven (je šla nunica v Kalkuto, čez par mesecev pa prišla nazaj rejena kot basulja. ?????????). Ali skrbeti za otroke in misliti, da skrbiš za Kristusa. Ne, Gospod se veseli časa SAMO ZANJ IN SAMO Z NJIM. Za ti dve minimalni uri dnevno se bori - to je prvi korak zate. Pa lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Jona, na nek način me je prebrano pomirilo, saj si zelo jasno napisal kar globoko v sebi vem, le da na nek način nisem hotela sprejeti. Takile miselni poskusi so bedna laž samemu sebi. Niti najmanj ni bil moj namen, jemati ti čas, da mi vedno znova in znova poskušaš dopovedati iste stvari. A če neka misel stalno žuli, na dan z njo, da ne zavaja še naprej in si nekaj domišlja. Čakam z Zaupanjem in seveda berem naprej!

      Izbriši
    2. Bo treba kak blog napisati, ponavljati, da se doume Prva zapoved skozi razlago 'hobotnice' čutov, katerih glava je um. VSE mora služiti Gospodu, pa četudi sprva le 20 minut v enem kosu. Ker če se 20 minut ne zmore - kako se bo zmoglo vso večnost? Kdor zmore biti v slabi družbi, a vseeno biti pol ure, v enem kosu, vsak dan, SAMO z Gospodom, je že na dobri poti k dvema urama. Takrat pa Gospod doda moči in začne čistilno akcijo, kajti volja je dozorela.

      Ljubezen vse zmore. Lp

      PS: Vabim vse, ki so resni, naj se vsak dan ob 20h umaknejo (zaklenejo če je treba) in molijo/pojejo/molčijo z Gospodom in nami. Od 20h do 21h. Kdor se priključi 'omrežju' z Ljubeznijo do svetih in Gospoda, mu bo lažje začeti. Kdor ne more celo uro, pa pol ure ali tričetrt.

      Izbriši
    3. z Vami bom! Hvala za priložnost!
      Vračam pozdrave in lahko noč!

      Izbriši
    4. Aleluja!! Redna molitev, več samote in tudi telesno delo za Gospoda. Dobro jutro!!

      Izbriši
  3. Hieronim piše :
    Pozdravljen, Jona !
    Grozno je ukvarjati se s tvarmi, ki bi morale same po sebi biti umevne....recimo tista vaša postaja, recimo tožba z sosedom, mobing v službi, manipulacija medijev,......bilijon stvari je za našteti...
    Edino Bog je pa Tisti, ki je lahko postaja in sosed in medij in vseh bilijon stvari skupaj, če Ga le sprejmemo. Ali potrebujemo še kaj več, ko pa imamo vse kar potrebujemo v Eni Osebi, ki je Čista in nam ni potrebno vklapljati naših preluknjanih zastarelih filtrov ?
    Kako se rešiti pijane žlahte pa norih fitnesov pa gram gor-dol,.....? Enostavno se od tega umakneš. In naenkrat Zadihaš s polnimi pljuči in Zakriliš z rokami in nogami kot dojenček brez plenice !! Časa ti pa ostane več kot dovolj, le odločiti se je treba in Zaživeti.

    Ko slišim uboge, ki se tako krčevito oklepajo zemeljskega, mi je res hudo, vem pa, da če o tem razmišljajo, bodo z malo Pomoči le mogoče Sprejeli. Tudi sam sem moral dobro krampati (in bom še kar nekaj časa krampal) po zemlji, predno sem sprejel Gospoda in Njegovo Besedo.

    Dogaja pa se mi , da teme, ki jih objavljaš, ravno tisti dan ali dan preje o njih intenzivno razmišljam.
    Ne morem se nehati zahvaljevati za Besedo na tem blogu. Aleluja !

    ps. še nekaj me je zabodlo direkt v srce: v kratkem bodo imeli blagoslov majhne kapelice, zavrteli bodo odojčka, eden bo dal vinčka, celo župnik pa pride ubogo kapelico požegnat.
    Evo, saj ne veš, kaj je huje ... ?! Ubogi Oče in mala kapelica. In vsi udeleženci dogodka.
    h.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kaj pa pujs? Ni nič ubogi? Se ga kdo spomni, ko je dal svoje življenje za nas? Za kapelico? Veš kaj, kar takoj postaviva merilo za tiste, ki so popolnoma odločni, in ti si: kdor je meso in pije alkohol, bo imel moten um in dušo. Ko človek dozori za svetost, neha z mesom, mesom in alkoholom. Zato tudi kave ne potrebuje več. Posledično je že zaradi tega miren. Je pa treba narod razumeti: življenje je tako prazno in brez veze, če se ne gre za Kristusom, da ljudem ne preostane drugega, kot 'likof' za 'likofom'. Narod pravzaprav trdo dela le zato, da bo ponoči med rjuhami užival. Če pa še tega ne bi imel, bi kar izumrl od pustote in žalosti. In se rodijo otroci, živalce male, za katere je treba brezpogojno poskrbeti, a verni narod misli, da je to zdaj neka velika Božja pot.

      Budisti bi rekli, da si 'mnogo življenj' že iskal, da se ti je vse skupaj po Božji Milosti zdaj tukaj poklopilo in si bil vzrok, da se tale blog še nekoliko razvleče. Gospod je storil, Gospodu hvala, tebi pa tudi!

      Dobro si napisal prvi odstavek. Priklon pred Hieronimovim vnukom. Praviš, da se enostavno odmakneš, a to ni enostavno za tiste, ki še ne čutijo Jezusa s srcem. Zato se zamenišijo, vnunijo, posvetijo ali kako drugače diakonizirajo, potem pa gredo nazaj domov 'k mami jest in ženi spat'. To je zdaj neka velika religija sveta. In se smehljajo katoliškim duhovnikom, češ da ne vedo, kaj je to ljubezen, duhovnikom pa se kdaj zaskomina, če so še v popku, ne v cvetu. Pa vendar so prav taki, čisti, hrbtenica vere in religije. Če le želje po družini ne zamenjajo s kakšnimi drugimi stvarmi, ki pa so pravzaprav veliki odkloni.

      Pozdravljen bodi Hieronim, ki te Gospod hrani.

      Izbriši
  4. Hvala za uslišano, večkrat sem brala zadnji blog, počasi se useda napisano. Zjutraj se lotila pisanja, nekaj narobe pritisnila in se je vse zbrisalo, nevešča uporabe. Sedaj pogledam in odpirajo se stvari.
    Gajžla nas spomin, in družba ljudi, ki jim ni mar za Gospoda. Včasih je potrebno shajati z njimi že v službi, biti tam, a ne imeti nič z njimi, koliko energije gre včasih za to. In kot je pisano v komentarjih danes, hvala Jona, da bi nujno doma si zborili tisti čas za Boga.

    Nagovorijo pomenljive slike - nekdo, ki to Ljubezen do Jezusa ima, ti jo mora dati in pokazati, kako se to naredi. Kako resnično. In da prihaja nazaj med nas sveto Znanje naših svetih patriarhov in babic, da je Gospod enak lesenemu križu, kapelici, razpelu, cerkvici, Njegovi podobi, besedi o Njem, pesmi o Njem – če Ga Ljubimo.

    Te dni slišala zanimivo izkušnjo od starejše gospe, je bil blagoslovljen čas in ljudje se odpirajo svetemu, in takole je povedala: "Z vnučkom sva brala slikanico o medvedkih, ki so šli na izlet v hribe. In je bilo naslikano, ko medo spleza na razgledni stolp od koder ima čudovit razgled. Vnuček pa pravi in se smeji: "Mama, veš, jaz imam pa najlepši razgled." In pokaže na slikico hribčka, na vrhu katerega je majhen križ in pravi: "Vidiš, gledam Gospoda." Staro mamo je pretreslo, a ganilo po njenem pripovedovanju.

    Ta stara mama je dajala rože na oltar Gospodu, se z njim pogovarjala in ga v tem stiku poiskala, mu ponudila ljubezen. Vnuček pa je to vse lahko opazoval in vsrkaval kot goba.

    Hvaljen Jezus in vsi tisti, ki po Gospodu to ljubezen delijo naprej, včasih nevedoč, v dejanju in zgledu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljena M.! Ne pritiskaj drugega kot Objavi, pred tem pa skopiraj, če slučajno izgine.

      Veliko gre energije za življenje 'z norci', ki ne vedo, kaj delajo. In to energijo si je treba priboriti nekje. In prav tako jo dobimo: da se ne ukvarjamo sami s seboj, da imamo red, molitev in spodoben počitek ter branje o Svetem. Če pa je norost sveta prevelika, mi pa krhki, nam ne bo uspelo razviti Ljubezni z Gospodom. Potreben je torej umik. Izboriti si je treba čas za redne umike.

      Ja, otroc, majhni, nas velikokrat presenetijo z razumevanjem Božjih stvari. In ko še lovimo sapo in gruntamo, da bo tale morda duhovnik ali redovnica, nas že spet presenetijo male sebične žival'ce. To je dokaz, da imamo ljudje dvojno naravo: živalsko in Božjo. Od otrokovih staršev je veliko odvisno, ali bo Božja rasla ali čisto uvenela. Veliko pa je seveda tudi v otrokovi karmi.

      Enega takega vnučka poznam. Potem je babi umrla, z njim pa dolgo ni bilo nič, dokler ga ni Gospod ogovoril in 'iz žakla stresel'. Pa je ta vnuk še 20 let potreboval, da je dojel, da je bilo to na priprošnje babice nebeške. Res smo osli, a če vztrajamo, nam postanejo odnosi med dušami v Božjem svetu jasni.

      Vekomaj amen, in le polagaj rože na oltar! Lep pozdrav.




      Izbriši

Komentiranje je zaključeno, blog ostaja iskalcem v študij in blagoslov.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.