OSVEŽUJTE SPLETNO STRAN ZA NOVE OBJAVE. Povezava za STAREJŠE OBJAVE je čisto spodaj desno. Ali pa v desnem meniju, ki kaže datum.

torek, 13. junij 2017

Zaključna Beseda bloga Jona gre v Ninive


Gospod Jezus in Njegovi večni osebni predani služabniki in spremljevalci. 

V končnem komentarju prejšnjega zapisa je bralka bloga M. napisala tekst, ki dokazuje, da pisanje našega bloga ni bilo zaman, in da se je rodilo prvo Novo seme za prihodnost. Kateremu jih bo prej kot slej sledilo še nekaj. Že sem omenil, kaj je dovolj, da lahko neka osebe avtentično - in pretresljivo za pripravljene duše - širi Gospodovo Besedo oziroma Gospoda Jezusa Kristusa osebno: 

1. Srečati Ga mora osebno ali pa služiti Njegovemu predanemu služabniku (v duhu ali na Zemlji), kateri je v Ljubezni z Gospodom, kar pomeni, da uresničuje Prvo zapoved vseh zapovedi: 

Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem, kar si! 

Ko si zagotovimo njegovo nenehno naklonjenost, ker smo sami konstantni in potrpežljivi - in ne pasivni - potrebujemo še:

2. V detajle preštudirati in NA LASTNI KOŽI doumeti (s pomočjo našega zgoraj opisanega duhovnega vodnika) morda samo tri svete Knjige, ki govorijo o služenju Gospodu z Ljubeznijo. Prva od njih je uvodna, naslov pa ji je Kristusov Evangelij, z Apostolskimi deli. 

Videti je, da je bralka M. prišla do tega nivoja vere, ki je postala Spoznanje, ker že dokaj zlahka argumentira najdrobnejše detajle Poti, in jih povezuje z Božjo Besedo Svetega pisma. Imela je tudi pogum, da je šla in osebno srečala Božjega sina Yuna, ko ji je bilo rečeno. Razume torej, je poslušna, in ima pogum. Vse to pa je mogoče le, če živiš tako, da si nenehno v situaciji Jezusovega najdrobnejšega semenčka, zato ima tudi Moč. To je dovolj, da se z eno stranjo dotikaš Gospodovega ogrinjala v nebesih, z drugo pa pričuješ bitjem na Zemlji, ki želijo poslušati. Kajti, PRIČEVALEC je lahko le tisti, ki je osebna PRIČA Njegove velike Milosti. Očitno je M. takšna oseba, sicer še v razvoju, a lahko že samostojna, kot je bil samostojen sveti Pavel, zato naj bo njena beseda v zaključek bloga in v nadaljnji študij Poti Domov, ki je hoja za Kristusom. Aleluja! Takole piše: 

"Prebirala večkrat odgovore, saj je v njih toliko zažemkov Znanja in pojasnil Božje besede, da le s pozornim in odprtim branjem začnejo zadeve pronicati v dušo. Hvala Jona, preko delovanja Duha razlikovanja spoznavamo ločevanje zrnja od plev, prave poti od stranpoti. A kot vse resnično, tudi to prihaja po kapljicah.

Izjemen pa je tudi način podajanja, le kdor sprejme tudi bolj odločno povedano in direktno izraženo Božjo besedo, bo začel vsrkavati Znanje, vsebine Evangelija in to prenašati v prakso svojega življenja. Če se pa ob tem namrdne in mu lažni ego 'v luft skoči', ker le-ta ne dopušča preboja, potem pa ne bo nobenega kruha iz te moke. Odvisno, koliko je ruda že na Božji plavž pripravljena:

"Globoko vsajena v mladeničevo srce je hudobija; pa šiba jo bo spodila." (Prg 29,15)

– to je navedel tudi svetniški kandidat Anton Martin Slomšek v svojem apostolskem pismu, in o palici, ki Novo mašo poje, danes pa bi vsi le leporečje in blagoglasnost poslušali in dremali dalje.

Ob ponovnem prebiranju komentarjev tudi ostalih sodelujočih tukaj in odgovorov potem, je zjutraj preblisknilo slednje. Namreč, spomnila sem se, da sem te dni ob pospravljanju našla listek Božje besede, pisano je bilo iz Jakobovega pisma, odprem Sveto pismo in v Jak 1 naletim na tole (Jak 1,22-25):

»Postanite uresničevalci Besede in ne le poslušalci, ki sami sebe varajo. Če je namreč kdo poslušalec Besede, ne pa Njen uresničevalec, je podoben človeku, ki ogleduje svoj rojstni obraz v zrcalu; pogleda se, a odide in takoj pozabi, kakšen je bil. Človek pa, ki pozorno motri popolno postavo svobode in vztraja in ne postane pozabljiv poslušalec, temveč njen dejaven uresničevalec, BO BLAŽEN V SVOJEM DELOVANJU

Delo, delo in ENO SRCE v teh dejanjih. Gospoda veseliti in tudi Zanj in Njegove kaj konkretnega narediti; kot si Jona napisal, skozi našo posebno, izpiljeno karizmo (to slednje je razloženo v blogu 33+10.)

Nov dan, nova priložnost za živeti to prakso, aleluja, hvala Tebi Jezus in hvala tebi Jona, za vse v blogih in odgovorih po Gospodovi volji podano, lep pozdrav, M."

Marija Magdalena, Gospodova večna predana služabnica in spremljevalka v nebesih. 



3 komentarji:

  1. Morda bi še tole povedal: gledam duše vodilnih klerikov in poslušam jih, in zdi se mi, da se bo Gospodovo sporočilo za Novi čas, sporočilo poskusov Ljubezni do Njega, vendarle počasi prijelo. Je pa takole, lepo prosim sprejmite tole usmeritev:

    Napovedal sem, da bo Gospod 'malo' preoral tudi Cerkev in iz lepe zemlje odstranil kamenje. To kamenje so ljudje, ki niso Njemu predani in ne poslušajo, ampak samo živijo v Cerkvi, zraven pa iskrenim iskalcem hote ali nehote 'štrene mešajo'. Ti so kamni, ker služijo nekomu drugemu kot Gospodu.

    Potem pa imamo še tiste, ki so prisluhnili Besedi, ki jo je Gospod dal razglasiti preko tega ničvredneža, avtorja totega bloga - ti pa se znova delijo na dve vrsti: eni imajo moč, drugi pa nobene. In tudi nič ne naredijo, da bi jo imeli, četudi so vse izvedeli v končni besedi, kjer smo povedali vse o moči:

    http://jonah2-10.blogspot.si/2017/05/zakljucek-bloga-1od-3-kljuc-do-uspeha.html#comment-form

    Vidim, da so nekateri stvar vzeli resno, tudi kak škof in nadkof med njimi - in ti postajajo Gospodovi živi pričevalci. Ostali pa se niso zganili, in zaradi lenobe bodo ostali filozofi brez vsake moči. Ne imeti moči pomeni nič zmoči storiti za Gospoda, da bi se z Njegovo Močjo povezali. Kako bedne so take duše - višje v duhovščini so, bolj so bedne, in samo filozofiranje ter lepo govoričenje jim preostaja še naprej, kot je bilo nazaj. Tudi oni bodo med kamenje poslani. Kajti, resnično, resnično, povem vam:

    Gospod ne izbira Svojih osebnih spremljevalcev in oznanjevalcev med pametnimi, učenimi, teološkimi in filozofskimi, ampak izbere vedno samo tiste, ki imajo VELIKO in ČISTO srce Zanj, a imajo tudi MOČ. Ja, sprejmite, lepo vas prosim:

    Po moči in Ljubezni nas Gospod za Svoje najbližje sinove sprejema, kajti le kdor ima moč, je sposoben del Zanj in izganjanja hudičev in duha razločevanja, in ima pogum, da se smrti smeje in se Gospoda veseli vsak dan in uro.

    Ne morem sprejeti in doumeti, da je nekemu škofu tako težko z enim prstom se na steno nasloniti in se boriti s tem kilavim prstom, kot da gre za življenje. Je to tako težko? Ali držati plastenko vode v vodoravnem odročenju, s srdom tistega, ki ne popušča svoji šibkosti? Če tega ne zmorete, kako pa boste svoj križ nosili in ga nosite? Po hinavsko in jadikovalsko še naprej? Teh vajic se lahko spomnite kolikor želite, a je le ENA dovolj, vendar vsak dan. Gre se za DUHA, ki se ga uporabi, ta pa mora biti 100% in le po tej vaji lahko Prvo Božjo zapoved potem uresničimo in bo Druga resnična, ne pa lažna, kot je danes.

    Še tole bom povedal: kristjan, duhovnik in škof: ali veste kateri dan v tednu najbolj ubija tvojo notranjo moč za služenje Gospodu? Glej, čudil se boš in zavračal, a ravno ta dan je:

    NEDELJA!

    Nedelja, ko se družijo lagodneži in potem hite na najmočnejša kosila v tednu, pa lepo besedičenje in počitek - takrat se vam telo omrtviči, ker pa vas telo komandira, vam tudi duh popusti. Zato so svetniki drugače živeli in se IZOGIBALI čutnemu uživanju z vernimi čutnimi uživalci. Resnično, takole je: nedelje, ki bi vas morale spraviti v pogon in pred nebeška Vrata, nedelje po maši vas ubijajo v povprečneže in hrčke. To je žalostno stanje. Duh je voljan, a le do kosila, pa še takrat le napol.

    Vendar se Gospodova rodovitna zemlja že kaže, in solzne so mi oči, ko vidim nekatere duše, kako hitro se že krepijo, IN NE POPUŠČAJO ob večerih, praznikih in pojedinah. Telo lahko spi, duh pa ne sme nikoli, saj Sveti Duh ne spi.

    Milijonkrat je pomembnejša MOČ za Gospoda, kot vsa verska filozofija in posvetna vera dobrega papcanje v medčloveški družbi same puhaste dobrote. Saj ste vsi slišali, da dobri nameni v pekel vodijo - to so nedelje, ko se v pujse spremenimo.

    A zbujajo se duše med nami, ki s svojo smrtjo za mizo sedijo in večno Življenje že sili vanje. In štajerski konec bo Luč sveta, kajti tam imajo ušesa za Gospoda.

    Pa oprostite mi, prosim, 'ima da me nema'.

    Aleluja, Jezus Kristus Rešenik, aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  2. Statistika: daleč največji ogled 'vseh časov' našega bloga ima sedaj

    GOSPODOVA KONČNA POSLANICA ZA NOVI ČAS,

    kar je bil tudi smisel vsega tega pisanja. Hvala vam, obisk pa je narasel že krepko preko 8000, kar je dokaz, da iz malega semenčka zares lahko kaj nastane, če Gospodu služi.

    Uspešno hojo za Kristusom želim, in Gospodove Milosti prosim, za vse.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ker vidim, da se blog kar nekaj dosti prebira, in se mnoge znane duše krepijo, ker so vzele Hojo zares in sprejele namige o nujnosti moči, če želimo kaj z Božjo Močjo postoriti; ter morda že povezujejo takšno moč z Jezusovim gorčičnim semenom, sem vesel. Zato me je začel obletavati navdih, da bi kratke 'tvite' objavljal, ter s tem dodajal nujne kapljice tistim, ki so odločni, a jim ne Sveto pismo, ne Cerkev, ne Jonov blog še ne povedo vsega, ker za kaj takega je potrebno osebno vodstvo, to pa v današnjem času ni mogoče, ker NIHČE več nič ne posluša. Poslušati je pa težko, ko smo v posvetnem umu, ker z njim itak ni hoje za Kristusom, v tem umu pa smo, ko je srce nečisto od želja za svetom; želja, ki temeljijo na želji po LASTNEM UŽIVANJU. To je seveda velika zabloda, kot je družinska in partnerska ljubezen le patologija Božje Ljubezni. Gledam, kako zelo so te ljubezni nikakršne, takoj, ko v družini ni dovolj sredstev za lagodje ali če se partnerja ne ujameta med rjuhami. Pravi užitek pa je Gospodu služiti (naj On uživa!) kajti ko duša čuti Mir in sladkost, je, četudi predana služabnica, v stanju, ki ga noben kralj in princesa na zemlji ne moreta niti sanjati. Pa čeprav se obdajata z vsem mogočim in mazilita tudi - čaka ju le mračna prihodnost.

    Zato gruntam, če bi še en blog odprl, pa malo čivkal, a kar groza me je spet nov blog skupaj sestavljati, z veliko verjetnostjo, da bo - za prazen nič. A nekaterim že lahko koristi, saj bodo nove duše prihajale? Računam, da bi tisti čivki bili nadaljevanje tega bloga, in kdor tega bloga ne bo preštudiral, ne verjamem, da bo kaj razumel tam??

    Kakorkoli, kot vpijoči v puščavi morda, a kaj veš, kaj je za tisto oddaljeno sipino? Morda pa tam kdo od žeje za Gospodom že skoraj umira, in če bom zaklical še enkrat, morda pa sliši in dvigne glavo in prisluhne? Kdo ve, samo Gospod vse ve - njegovi predani služabniki pa malo. Pa vesela aleluja!



    OdgovoriIzbriši

Komentiranje je zaključeno, blog ostaja iskalcem v študij in blagoslov.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.